Topkamp voor Belgische titel bij lichtgewichten tijdens Izegems boksgala op kerstdag

Op 25 december vindt het traditionele Izegems boksgala plaats in sporthal ‘De Krekel’ in de Heilig Hartstraat in Izegem. Organisator Rudi Compernol slaagde erin, in samenwerking met Boxing Team Houtland, een heel mooi kerstgala in elkaar te steken. © Frank Meurisse

Op 25 december vindt het traditionele Izegems boksgala plaats in sporthal ‘De Krekel’ in de Heilig Hartstraat in Izegem. Op de affiche staan vijf profkampen met als hoofdkamp het Belgisch kampioenschap lichtgewicht tussen twee ongeslagen boksers: Alessandro Trabucco en Mogmad Youssoupov. Er zijn ook nog een vijftal amateurkampen.

Organisator Rudi Compernol slaagde erin, in samenwerking met Boxing Team Houtland, een heel mooi kerstgala in elkaar te steken.

Allebei ongeslagen

Het Belgisch kampioenschap wordt ongetwijfeld een mooie kamp tussen twee boksers die nog geen enkele partij verloren. Moeskroenenaar Alessandro Trabucco (26) won zijn zes kampen, Ruiseledenaar Mogmad Youssoupov (32) won vijf keer en bokste één keer gelijk.

“Het wordt ongetwijfeld een technische en harde kamp”, zegt Trabucco. “Ik zal winnen en ben ook heel goed voorbereid op die kamp”, klinkt het dan weer Ruiseledenaar Mogmad. “Tijdens de wedstrijd zal ik hard proberen uit te halen. Als ik Belgisch kampioen word, gaan er meer deuren open om voor een internationale titel te boksen.”

Amy Naert (35) uit Ingelmunster krijgt de Oekraïense Svitlana Vasylevska (29), die acht kampen op haar actief heeft, als tegenstander. “Amy bokst binnenkort hier in de provincie voor de Europese EBU-titel tegen de Roemeens-Zwitserse Gabriela Timar.”

Andere profkampen

Benelux kampioen en Bruggeling Robin Barbiaux krijgt de Fransman Mevludin Suleymani als tegenstander. “Een mooie afsluiter van een sterk boksseizoen”, zegt hij. En dan is er nog een kamp tussen de Bruggeling Abdul Utmanzi (22) en de Fransman Anthony Deloffre (32), allebei nog ongeslagen. Er zijn ook nog een vijftal amateurkampen.

De weging van de profboksers vindt plaats op zondag 24 december om 13 uur in Kaffee Lagaar op de Korenmarkt in Izegem.

Tickets

Staanplaatsen kosten 20 euro, een ticketje in de tribune kost 40 en 50 euro, wie liever bij de ring staat betaalt hiervoor 40 euro en tot slot kost een ticket voor het VIP-café 85 euro.

De voorverkoopadressen zijn: Kaffee Lagaar (Izegem), Tapas & Drinks Vicini (Torhout), Café Yin Yang (Gits), Harley Davidson West-Flanders (Roeselare), Bokshal BTH (Gits).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier