’t Brouwerijtje organiseert dartskampioenschap

De organisatie met v.l.n.r. Torino Soetaert, Vincent Demeulemeester en Francky Christiaens. (foto ELD) © Picasa
Redactie KW

Café ’t Brouwerijtje in Sint-Baafs-Vijve organiseert op 5, 6 en 7 april het dartskampioenschap van Wielsbeke. Als voorsmaakje is er op zondag 31 maart al het koppeltornooi voor iedereen.

De inwoners van Sint-Baafs-Vijve, Wielsbeke en Ooigem strijden in het weekend van 5, 6 en 7 april om het dartskampioenschap van Wielsbeke. De U16 bijten op vrijdagavond om 18 uur de spits af. Zaterdag om 16 uur staat het enkelspel op de kalender. Koppels zijn op zondag om 13 uur aan zet.

Voorsmaakje

“We beginnen al nu zondag met een koppeltornooi voor iedereen, dus ook darters die niet in Groot-Wielsbeke wonen”, vertelt Francky Christiaens (62), medeorganisator en bestuurslid. “Er zijn twintig koppels toegelaten. Volgende week is er dan voor het eerst ons kampioenschap van Wielsbeke. Inschrijven kan nog altijd, tot en met 1 april, in café ’t Brouwerijtje, Rijksweg 42 in Sint-Baafs-Vijve, waar alles plaatsvindt. De inschrijvingen verlopen vlot.”

Vijf jaar

“Onze club bestaat vijf jaar, net zolang als Vincent en Vanessa het café uitbaten. We tellen momenteel 24 leden, die elke donderdagavond samen komen om te trainen. Onze voorzitter is Michael Vannieuwenhuyse”, gaat Francky Christiaens verder.

“Ikzelf begon met het spelletje zowat twaalf jaar geleden. Aanvankelijk was dat nog op een elektronisch bord op café. Nu heb ik een blok thuis, waarop ik op regelmatige basis oefen.”

“Maar niets gaat boven gezellig met vrienden in café ’t Brouwerijtje genieten van deze mooie sport. We beschikken daar over vier blokken, die op onze trainingsdagen meestal volzet zijn. Een andere omgeving, een andere ingesteldheid maakt het toch nog mooier. Met de club gaan we ook naar tornooien in de omliggende gemeenten. Uiteraard volg ik de grote jongens op televisie. Dat is toch nog van een ander niveau (lacht).”

“Naast een dartclub is hier in het café ook een biljartclub, die op heel wat belangstelling kan rekenen”, geeft Francky Christiaens nog mee. (ELD)

Het Kampioenschap van Wielsbeke darts vindt plaats op 5, 6 en 7 april in café ’t Brouwerijtje, Rijksweg 42. Darts voor jeugd tot 16 jaar start op vrijdag om 18 uur, het enkeltornooi op zaterdag begint om 16 uur, het dubbeltornooi op zondag start om 13 uur. Inschrijven kan in het café zelf, enkel cash te betalen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier