Stoffel Vandoorne rijdt top-6 op tweede testdag in Bahrein

Op het Circuit van Sakhir (Bahrein) zijn de teams van de GP2-series donderdag in actie gekomen tijdens twee testsessies. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (McLaren/ART Grand Prix) eindigde beide keren in de top zes.

Stoffel Vandoorne deed het donderdag prima in Bahrein.

Een zandstorm die ’s nachts lelijk huishield, zorgde ervoor dat de tweede testdag met een halfuur vertraging van start ging. De schoonmaak van de piste duurde langer dan gepland. In die ingekorte sessie was de Indonesiër Ryo Haryanto lang de beste, maar vlak voor tijd kaapte de Rus Sergey Sirotkin alsnog de scherpste tijd weg met 1:41.797. Stoffel Vandoorne – reserverijder van Formule 1-ploeg McLaren – werd in dat eerste deel zesde met een besttijd van 1:42.557. Zijn Japanse teamgenoot van ART Grand Prix Nobuharu Matsushita werd zevende.

Matsushita toonde zich in de namiddag de snelste met een tijd van 1:40.191. Hij was zo sneller dan de Fransman Arthur Pic (1:40.350) en de Italiaan Raffaele Marciello (1:40.446). Ook Stoffel Vandoorne reed niet slecht, en de Rumbekenaar kon alweer beslag leggen op stek zes in een tijd van 1:40.666.

Vrijdag volgen de laatste tests. Op 18 en 19 april start het GP2-seizoen echt, met de GP van Bahrein.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.