Skiffeur Pierre De Loof strandt eervol als vierde in zijn eerste WB-finale

© (Foto Belga)

Pierre De Loof (KR Brugge) is zondag op de eerste World Cup-regatta van het seizoen in het Bulgaarse Plovdiv in de A-finale op een knappe vierde stek geëindigd in de skiff. De eindstrijd werd van begin tot het einde gedomineerd door de Kroatische vice-Olympische kampioen Damir Martin.

De Loof verscheen met vetrouwen aan de start, want in Plovdiv verpulverde hij niet alleen zijn persoonlijk besttijd, hij slaagde er ook voor het eerst in door te stoten tot een World Cup-finale. In deze medaillestrijd moest de Bruggeling het opnemen tegen onder andere Kroatische vice-Olympisch kampioen Damir Martin en het duo Vasilev (Bul) – Pavukou (WRu), twee skiffeurs die zich op het WK in dubbeltwee al bij de top veertien roeiden. Maar dat deerde de Belg niet.

Na 500m kwam onze landgenoot als vierde door op minder dan drie seconden van Martin. Halfweg was die achterstand wel al opgelopen tot negen seconden en was ook de Fin Ven, 15e op het WK in 2018, de Belg voorbij gesneld. Pierre De Loof ging de laatste 500m als vijfde in. In die slotmeters sprintte de hij over Aleksandar Aleksandrov (Azerbeidzjan), die op de OS 2012 nog vijfde finishte.

Een vierde plaats werd het dus voor de 23-jarige Bruggeling, een resultaat waarmee hij op een meer dan geslaagd World Cup-debuut kan terugkijken. Deze skifffinale werd van begin tot het einde gedomineerd door de Kroatische vice-Olympische kampioen Damir Martin. De Wit-Rus Pavukou legde beslag op het zilver en de Fin Robert Ven pakte met brons zijn eerste World Cupmedaille.