Secretaris Ingrid De Coessemaeker (krachtbalclub Buffalo’s Sijsele): “Vergroeid met de Buffalo’s”

Ingrid De Coessemaeker (midden) is omringd door enkele spelertjes. Links herkennen we ook haar man, coach, jeugdtrainer en scheidsrechter Erik Reybrouck en rechts achteraan voorzitter Kurt Willems. © JV
Redactie KW

Krachtbalclub Buffalo’s Sijsele is één van de oudste clubs van België. De club heeft een rijke geschiedenis en kan rekenen op een trouw bestuur. Voorbeeld daarvan is secretaris Ingrid De Coessemaeker, die maar liefst 40 jaar secretaris is.

“Via mijn broer Peter en mijn man Erik Reybrouck kwam ik in contact met het krachtbal”, vertelt Ingrid (63). “Ik ben heel sport-minded. Ikzelf speelde volleybal, ben nu nog altijd aangesloten bij de wielerclub en mijn kinderen spelen basketbal. Ook mijn man Erik is al sinds jaar en dag krachtbalspeler, trainer en scheidsrechter.”

“Op mijn 23ste nam ik de taak van secretaris op mij. In die tijd hadden we slechts één herenteam. Intussen is onze club enorm gegroeid. We hebben nu 55 spelende leden verdeeld over ons herenteam en drie jeugdteams. Zo komen ook onze U12, U14 jongens en U14 meisjes wekelijks in actie in de competitie.”

“Onze club is één van de oudste clubs en werd op 30 augustus 1965 opgericht door Marcel Buysse en oud-minister Daniël Coens, wiens zoon Joachim nu burgemeester is van Damme. Toen speelden we nog aan de sporthal aan het Lindenplein in Sijsele.”

Clublokaal

“Op de huidige locatie op sportpark ’t Veld hebben we een gezellig clublokaal dat een echte thuis is voor onze spelers. Er zijn nog twee leden actief die de geboorte van onze club mee vorm gegeven hebben. Carlos Declercq en Jozef Reybrouck komen wekelijks langs om de wedstrijd te volgen of om op te treden als aantekenaar.”

“Ik ben intussen enorm vergroeid met onze Buffalo’s. Ik doe niet enkel het secretariaat. Samen met mijn man ben ik ook het aanspreekpunt voor spelertjes en ouders en we zorgen er ook voor dat de drank aangevuld wordt en de kantine er piekfijn bij ligt.”

“Mijn 40-jarige ervaring leert dat je krachtbal niet alleen maakt. We hebben een prima bestuur waarbij voorzitter Kurt Willems onze club op de kaart zet. Als secretaris is het leuk te zien dat de club zo bloeit. Ik heb veel evolutie gezien in de loop der jaren.”

“In de beginjaren dienden we de wedstrijden op zondagavond samen met een verslagje door te bellen, gevolgd door een telefonisch verslag voor de krant. We konden de leden minder gemakkelijk contacteren. Nu is alles digitaal geworden waardoor de communicatie veel vlugger en directer verloopt. Maar we zijn mooi mee en ik hoop dan ook mijn werk nog vele jaren verder te kunnen zetten”, besluit Ingrid.

(Jan Vanhecke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier