Roeiers Van Zandweghe en Vyvey nemen deel aan Brugge Boat Race en mikken op Spelen in Parijs: “Nog meer naar elkaar toegegroeid”

Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe hopen een dubbeltwee naar Parijs te kunnen sturen. © ACR
Redactie KW

Komend weekend is er de Brugge Boat Race, georganiseerd door KR Brugge, de club van Tibo Vyvey waar hij deel uitmaakt van het bestuur. In de lichte dubbel roeit hij zondag samen met Bruggeling Niels Van Zandweghe (KRC Gent), in voorbereiding van hun kwalificatieregatta voor deelname aan de Spelen.

De organisatie van de Brugge Boat Race is bijzonder trots dat ze de Belgische lichte dubbeltwee als speerpunt kan verwelkomen. “Het is voor eigen publiek, alsook voor de familie leuk om ons aan het werk te zien”, vindt Vyvey. “Deze wedstrijd is een ideale prikkel binnen ons schema, in aanloop naar de Memorial in het Italiaanse Piediluco, van 22 tot en met 24 maart. “De eerste dag doen we daar als lichtgewichten mee, de tweede dag bij de zware. Het wordt internationaal een goede test, in opnieuw een Filipi als wedstrijdboot. Onder de vorige bondscoach werd het opeens Empacher, ook op het WK. Na Piediluco krijgen we van de VRL overigens een nieuwe Filipi. We zullen zien wat dat brengt. Lukt het niet, kiezen we opnieuw voor die oudere boot die naar Tokio is geweest.”

Szeged

De lichte dubbeltwee krijgt tijdens de Europese kwalificatie in Szeged (Hongarije) onder leiding van coach Piet Graus een tweede kans om zich voor Parijs te plaatsen. Van 25 tot en met 28 april heeft daar rond diezelfde periode ook het EK plaats. Indien het nog nodig zou zijn volgt de final qualification in Luzern (19-21 mei). “In Szeged moeten we bij de eerste twee eindigen. Niet iedereen zal meedoen. Zij die gekwalificeerd zijn nemen aan het EK deel. Wij dus niet. En de landen die nu al meer dan twee boten hebben geselecteerd voor de Spelen, mogen niet aan de start verschijnen. In Luzern liggen alle boten op het water. Maar daar denken we niet aan. Het is in Szeged dat het moet gebeuren”, is Vyvey duidelijk. “Niels en ik hebben redelijk wat progressie gemaakt. Vooral technisch. Er zijn veel duurtrainingen gedaan. We zijn nog meer naar elkaar toegegroeid. Normaal gezien kunnen we er wel bij zijn voor Parijs”, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier