Philip Milanov en Jo Van Daele werpen in ’t bos Memorial Van Damme op gang

Philip Milanov. © BELGA/ULF SCHILLER
Redactie KW

Bruggeling Philip Milanov, die voor de zomer twee plaatsen te kort kwam voor een deelname aan de voorbije Olympische Spelen, is de eerste die in actie komt tijdens de 45ste Allianz Memorial Van Damme. Zij het eerder dan de andere atleten die op vrijdag 3 september voor mooie prestaties zullen zorgen in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Voorafgaand

De huidige beste discuswerper van het land zal woensdag 1 september deelnemen aan het ‘urban’ discuswerpen, zij het op toch wel een unieke locatie, het Ter Kamerenbos in Brussel.

Inspirerend

Milanov zal zich in deze bijzondere setting omstreeks 17.30 uur mogen meten met onder anderen de Zweden Daniel Stahl en Simon Petterson, de nummers 1 en 2 van de Olympische Spelen.

Eerder werd naar aanleiding van de Memorial het kogelstoten al georganiseerd op de Grote Markt of het Muntplein. Het werkt volgens de organisatie uitnodigend en voor de jeugd zelfs inspirerend om topatletiek zo dicht bij de mensen brengen.

De discuswerpers, die hun projectiel makkelijk 60 meter ver gooien, komen in actie op de vijveroever tegenover Chalet Robinson.

Clinic

Voorafgaand om 14.30 uur is er een clinic, voor trainers en atleten, in het kader van de Lotto Coach Academy met onder anderen voormalig Belgisch kampioen Jo Van Daele.

De 49-jarige atleet uit Ruiselede was jarenlang, tot 2014, nationaal recordhouder in het discuswerpen. In 2000 volgde tijdens zijn enige Olympische Spelen in Sydney een 23ste plaats met een worp van 60,93 meter. Van Daele traint nu zelf jong discustalent. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier