Opnieuw Belgisch belofterecord voor Louise Carton

Met haar tijd komt Louise Carton, hier op archiefbeeld, erg dicht bij de limiet voor WK en OS. © RN
Redactie KW

Na haar zilver op het EK voor beloften presteerde de Oostendse Louise Carton opnieuw sterk. De verbeterde haar tijd van het EK met maar liefst 9 seconden.

Op het EK klokte Louise Carton af op een ongelooflijke 15’32?75 op de 5000m. Maar dit weekend deed ze nog straffer: ze liep mee met de internationale (sub)top, werd achtste, en verpulverde opnieuw haar nationale record voor de beloften. Met 15’23?82 doet ze bijna negen (!) seconden beter dan vorige week op het EK en komt ze wel héél dicht bij de WK-limiet en OS-limiet van 15’20”. Ook staat ze nu mooi te pronken op de 7de plek van de wereldjaarranglijst bij de beloften.

Het is al de derde keer deze zomer, in de drie 5000’en die ze liep, dat de atlete van ACME een nationaal belofterecord neerzet. De eerste verbetering was er begin mei in Tongerlo, toen ze naar 15’39?47 liep. Tweeënhalve maand later loopt Louise liefst zestien seconden sneller, en komt ze tot op drie seconden van hét grote WK bij de senioren.

Tijdens De Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder. Sarah Rutjens (KRC Gent) uit Sijsele eindigde vijfde op de 100m in 11”72. Axelle Dauwens uit Lapscheure (AC Meetjesland) werd eveneens vijfde op de 400m horden. De 24-jarige atlete jaagt nog steeds op de felbegeerde limiet voor het WK en de Olympische Spelen. Ze kwam er al vaak heel dicht bij, zelfs tot op zes honderdsten van een seconde. Ook op de KBC Nacht was het weer van net niet. Haar tijd 56’84” is nog steeds niet voldoende voor de limiet van 56”20.

(ATNI en ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.