Oostkampse scholenveldloop gehouden

Het eerste, tweede en derde leerjaar. © (Foto GST)
Redactie KW

Woensdag 29 september vond de jaarlijkse scholenveldloop door op het domein De Valkaart in Oostkamp.

Deze loop is een initiatief van de Koning Boudewijnschool en de Oostkampse atletiekvereniging FLAC. De wedstrijden werden gelopen per leerjaar. Dit jaar schreven ongeveer 270 leerlingen in, een pak meer dan het aantal deelnemers de vorige jaren. Dit was ook te merken aan de opkomst van de toeschouwers die dit jaar massaal de kinderen kwamen aanmoedigen. De wedstrijd stond open voor alle basisscholen van Oostkamp.

In de veldloop voor het eerste leerjaar was de overwinning voor Bourie Desender (VBS Baliebrugge), gevolgd door Ward Van Mullem ( VBS De Vaart) en derde plaats was voor Gust De Blaere (VBS De Kiem). Bij de meisjes liep Maxine De Vos (VBS De Kiem) de snelste tijd gevolgd door Elise Salembier ( de Klimop) en Julie Laveyne ( VBS De Kiem). De wedstrijd van het tweede leerjaar was Mauto Dejaegher de snelste lopen ( Koning Boudewijnschool) het zilver was voor Siebe Laukens ( VBS De Vaart) en het brons ging naar Leon Degroote ( VBS De Bosbes ). Bij de meisjes ging het goud naar Livia Vanholsbeeck (FLAC), gevolgd door Nina Vanhaecke ( koning Boudewijnschool) en Anna Verstraete ( VBS De Vaart). De loop voor het derde leerjaar werd gewonnen door Cas De Blaere ( VBS De Kiem), gevolgd door Niels Heindrycks ( VBS De Kiem) en Lucas Devos ( Koning Boudewijnschool). Zoë Lesage ( Koning Boudewijnschool) werd de winnaar bij de meisjes . Kato Loosveldt (Klimop) werd tweede en de derde plaats was voor Jolien Declercq (VBS De Vaart).

Het vierde, vijfde en zesde leerjaar.
Het vierde, vijfde en zesde leerjaar. © (Foto GST)

In de wedstrijd voor het vierde leerjaar liep Ella Sabbe (VBS Sint-Pieter) naar de eerste plaats gevolgd door Anaïs Van Wonterghem ( VBS DE Bosbes) en Chloë Derycke ( VBS De Vaart). Bij de jongens ging het goud naar Lars Frammout ( VBS Sint-Pieters). Het zilver was voor Eliot Crappé ( Klimop) en het gedeelde brons was voor Mathis Van Mullem ( VBS De Vaart) en Matthise Nimmers ( VBS Baliebrugge). De veldloop voor het vijfde leerjaar werd gewonnen door Josephine Nelsens ( VBS De Vaart) gevolgd door Zita Huyghe ( VBS Sint-Pieters) en Cara Potvlieghe (VBS Sint-Pieters). In de loop voor de jongens liep Mattoz Loosveldt (Klimop) zich naar de overwinning gevolgd door Henri De Groote ( VBS De Bosbes) en Jarne Devos (Koning Boudewijnschool). Bij de leerlingen van het zesde leerjaar ging het goud naar Ine Vergote (Klimop) gevolgd door Marie De Soete (VBS De Bosbes) en Noor Vanhaecke ( Koning Boudewijnschool). In de laatste wedstrijd ging de overwinning naar Eben De Grande ( VBS Sint-Pieters). De tweede plaats was voor Cyriel Watteyne ( Klipop) en de derde plaats ging naar Seth Viera ( VBS Sint-Pieters). (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.