Olympic Brugge schrijft geschiedenis in nationale CrossCup

Olympic Brugge was succesvol tijdens de CrossCup. We herkennen v.l.n.r.: Remi Dejonckheere, Wout Louagie, Shanaya Schollaert, Stein Vynck en Eva Logghe. © (Foto ACR)
Redactie KW

Maar liefst vier atleten van de Brugse atletiekvereniging pakken de eindoverwinning in het belangrijkste nationale veldloopcriterium.

De overwinning van Shanaya Schollaert bij de miniemen en Wout Louagie bij de scholieren stond al langer vast. Alsook de vierde plaats van Remi Dejonckheere (Miniemen). Zij moesten normaal zondag in actie komen op het nationaal kampioenschap veldlopen in Brussel. Maar de slotmanche van de CrossCup in het Brusselse Park van Laken ging omwille van het aangekondigde stormweer niet door en wordt naar volgend weekend verplaatst. Op zaterdag 29 februari of zondag 1 maart. Maandag valt hierover een beslissing.

Mooie resultaten

Het programma van zaterdag met de korte cross en het BK veldlopen bij de masters kon wel en zoals gepland afgewerkt worden. Enkele atleten van Olympic Brugge zorgden alvast voor een mooi resultaat. Beryl Achieng (W45) werd dertiende algemeen en vijfde in haar leeftijdscategorie. Eva Logghe (W35) eindigde als vijfde algemeen en vierde in haar leeftijdscategorie. Stein Vynck finishte als vijfde algemeen en was goed voor brons bij de Masters 35. Hij moest enkel zijn provinciegenoot Misha Declerck (AVMO) en de winnaar Mehdi Lahbib (RESC) laten voorgaan.

Spannende strijd voor Stein Vynck

Eva Logghe uit Sint-Andries was voor de wedstrijd in Brussel al quasi zeker van de eindoverwinning. Dat werd met haar prestatie van zaterdag dan ook bevestigd. Ze finishte met 90 punten op de eerste plaats voor Tine Diels (ATAC) en Charline Vanneste (AVMO). Zij hadden elk 61 punten. Voor Stein Vynck, halfweg dit seizoen master geworden, was het nog een spannende strijd. Voor aanvang van de slotmanche van de CrossCup stond de atleet uit Assebroek op de derde plaats. Dankzij zijn prestatie in het Park van Laken grijpt hij de eerste plaats en de eindoverwinning met het kleinste verschil, voor Sabri Bourdji (OSGA) en Abdessamad Asri (RCB).

Op het BK waren er nog twee mastertitels voor de Kon. Atletiek- en Joggingclub (BEHO) uit Beernem: Erik Leyseele (M70) en Georges Desoete (M80).

(ACR/ foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier