Oefenwedstrijden Red Lions, Red Panthers én Belgian Cats voor Olympische Spelen vinden plaats op sportcampus Lange Munte

Anthony Tombeur, Koen Verledens, Aurore Vandenbogaerde, Arthur Vandenbulcke, Wouter Allijns, Jarne Coucke, Romanie Poté en Philip Vanderstichele © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

In de laatste rechte lijn naar de Olympische Spelen spelen de Red Lions, Red Panthers én Belgian Cats, respectievelijk onze nationale heren- en damesploeg hockey en nationale basketploeg dames, oefenwedstrijden tegen internationale tegenstanders op de sportcampus Lange Munte in Kortrijk. “Met de komst van drie grote kanshebbers op een Olympische medaille onderstreept Kortrijk opnieuw haar status als topsportstad”, zegt Wouter Allijns, schepen van Sport.

Red Lions en Red Panthers tegen Zuid-Afrika

Op vrijdag 12 juli spelen de Red Panthers om 17 uur en Red Lions om 19.30 uur een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika op het nieuwe hockeyterrein op Lange Munte. “Het is trouwens uniek dat Zuid-Afrika een vriendschappelijk match in Europa speelt”, zegt Anthony Tombeur, voorzitter hockeyclub Saint Georges. Het hockeyterrein, sinds dit seizoen in gebruik door de Kortrijkse hockeyclub, geldt als één van de best uitgeruste en duurzame hockeyvelden in België en voldoet aan de hoogste technische vereisten. Rondom het hockeyveld worden tijdelijke tribunes gebouwd voor een maximum capaciteit van 2.000 personen. Er komt ook een heus Olympisch dorp met foodtrucks en tapkarren en er worden extra staanplaatsen voorzien op de natuurlijk berm langs het veld.

Tickets aankopen kan via deze link.

Homebase voor Belgian Cats

De Belgian Cats spelen op vrijdag 28 en zondag 30 juni twee oefenwedstrijden in een drielandentornooi waarbij de supporters de kans krijgen om hun idolen aan het werk te zien. Op 28 juni is dat om 20.30 uur tegen China en 30 juni om 17 uur tegen Servië.

“De Belgian Cats speelden al heel wat internationale wedstrijden in de sportcampus Lange Munte. Inmiddels is de nationale ploeg Europees kampioen en behoren ze tot de internationale wereldtop. Hun opgemerkte aantreden op de Olympische Spelen zorgde ervoor dat het damesbasketbal in België een serieuze boost kreeg. De faciliteiten zijn er en er is een grote fanbase aanwezig voor zowel hockey als basketbal. Het is duidelijk: alle wegen naar Parijs leiden via Kortrijk”, besluit Wouter Allijns.

Ticketverkoop van Basketball Belgium via www.basketballbelgium.be/tickets-vip.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier