Meer dan 1.500 deelnemers voor Beach Run Koksijde

Redactie KW

Met 153 deelnemers voor de twee jeugdlopen en liefst 1.379 atleten voor de 5 en de 10km mogen de organisatoren van de 34ste Beach Run in Koksijde terecht een fiere borst opzetten, niemand doet beter aan de kust.

Twee derden van de deelnemers aan de prestatielopen kozen voor de 5 km. Bij de dames ging de zege naar Lien Dekeyzer uit Koekelare, voor Nele Feys en Laure Duprez. (Erwetegem). Winnaar bij de heren werd Brusselaar Valentin Poncelet , voor Benoit Matthieu en Vincent Delforno.

De top 3 van de 5km Dames: Lien Dekeyzer, Nele Feys en Laure Duprez
De top 3 van de 5km Dames: Lien Dekeyzer, Nele Feys en Laure Duprez

Davy Stieperaere (Wevelgem) en Tim Soenens (Pittem) domineerden de wedstrijd op de 10km. Ze demarreerden weg uit een kopgroep met Guy De Blander, Dominique Bordet, Kevin Brysbaert, Karel Moerman, Joris Moeyaert en Tim Stockmans. Bij het verlaten van het strand, tegen de wind in, had Soenens net nog iets meer reserve in de benen. Hij spurtte op de zeedijk als eerste onder de triomfboog van Delhaize, sponsor van het Kustcriterium 2015. Stieperaere werd tweede op enkele seconden; Karel Moerman was de beste van de achtervolgers, voor Bordet, Brysbaert en De Blander.

De Top 3 van de 10km Heren: Tim Soenens, Davy Stieperaere en Karel Moerman
De Top 3 van de 10km Heren: Tim Soenens, Davy Stieperaere en Karel Moerman© FRO

Tim Soenens is 31, werkt bij de Sportdienst van Tielt en is gespecialiseerd in stratenlopen, 5 en 10km.

Bij de dames toonde titelverdedigster Lies Deruddere uit Wevelgem, zich de sterkste. Ze won voor Emilie Butstraen (Oostduinkerke) en Katrijn Vanhulle (Pittem).

De volgende wedstrijd van het kustcriterium is de 10 Miles van Wenduine op vrijdag 31 juli, start om 19.30 uur.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.