Loopcriterium van de Kust gestart in Zeebrugge

Ook de allerkleinsten liepen in Zeebrugge hun strandloop.
Ook de allerkleinsten liepen in Zeebrugge hun strandloop.
Redactie KW

In een organisatie van Olympic Brugge, AC Sodibrug en de Sportdienst en Sportraad Brugge vond vrijdagavond de Strandloop Zeebrugge plaats, meteen de openingswedstrijd van het Delhaize Loopcriterium van de Kust.

De Strandloop Zeebrugge is een loopwedstrijd waar iedereen aan kan deelnemen. Het gevarieerde parcours liet de deelnemers langs de zeedijk in Zeebrugge lopen, het brede strand, en over de Saint Georges’ Day-wandeling, een promenade die tot in zee uitstrekt. Ondanks dat de match van de Rode Duivels later op de avond en het feit dat er de dag zelf niet kon worden ingeschreven, was er in coronatijd toch aardig wat volk voor de opener van het loopcriterium.

Stichting MUG-Heli

De allerkleinsten begonnen in Zeebrugge aan hun strandloop, gevolgd door de jongeren voor hun afstand van 800 meter. Daarna was er de start van de strandloop van 5 of 10 km. Samen goed voor circa 260 deelnemers. Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez won de langste afstand in 33’45” , met ruim een halve minuut voorsprong op Tim Calliauw. Jasper Vitse werd derde. Bij de dames finishte Saartje Speleers op de 10 km als eerste in 40’32”. Lies Deruddere werd tweede, Tamara Vereecke derde. Op de 5 km liep Wout Louagie het snelst voor Ruben Dhondt en Nico Viaene. Liesbeth Cappon won bij de dames. Noor Braeckevelt werd tweede, Katrien Van Haver derde.

Het Delhaize Loopcriterium van de Kust, ten voordele van de Stichting MUG-Heli, telt in totaal acht wedstrijden aan de Belgische kust . Knokke-Heist en Wenduine vielen weg, maar in Oostende (10 juli), Nieuwpoort (12 juli), Koksijde (22 juli), De Panne (4 augustus), Blankenberge (7 augustus), Bredene (13 augustus) en Middelkerke (20 augustus) zijn er wel wedstrijden. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.