Kust Trial Run lokt 240 deelnemers

Redactie KW

Door de samenwerking met het Oostends Loopcriterium waren ook veel lopers uit de regio ingeschreven, die punten wilden verdienen voor de teamcompetitie.

De tweede editie van de Kust Trail Run, een initiatief van de Beachbikers, lokte 240 deelnemers. De deelnemers, uit alle hoeken van Vlaanderen, konden kiezen tussen 8, 14 of 22 km.

Op de korte afstand stond er bij de dames geen maat op Heidi Hertveldt. De Oostende ‘hazewind’, lid van Hermes AC, finishte al na 42’26” en had daarmee meer dan 5 minuten voorsprong op de nummer twee, Birgit Wauters (Brussel) en zes minuten op de Britse Claire Thomas. Bij de heren ging de zege naar de veteraan Patrick Jonckheere uit Alveringem, die het na 38’13” in een lange spurt haalde van Luc De Ketelaere (Gistel) en Martijn Hosten (Ichtegem).

De 14 km bij de dames werd gewonnen door de Brugse veterane Isabel Daenekynt. Ze had anderhalve minuut voorsprong op het Oostendse duo, Sukie Van Elk en Lore Have. Oostendenaar Kevin De Baets liep de 14km in 1.01.51, twee minuten sneller dan Mechelaar Yvan De Graef en Oostendenaar Yordi Vanhee.

De Oostendse atlete, Maité Maes, ook actief in het Oostends Loopcriterium, liep van meet aan op kop voor de lange afstand. Even kon veterane Danielle Deley (Bredene) in haar spoor volgen, maar Maes was sterk en won met anderhalve minuut voorsprong. Deley (52) werd mooi derde, voor de Spaanse atlete, Ibeliz Prudencio (34). Ex-Beachbiker, Oostendenaar Kristof Stubbe, nu triatleet bij 12-Beaufort, kent de duinen tussen Oostende en De Haan als zijn broekzak en hij voelde zich in zijn sas. Hij liep de 22 km in 1.31.56, bijna twee minuten sneller dan Gentenaar Diederik De Mulder en Oostendenaar Steve Delanghe. Er werd al afspraak gemaakt voor de derde editie, op 2 september 2017, met aparte prijzenpot voor senioren en veteranen.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.