KRNSO viert 150-jarig bestaan met internationale regatta

De ploeg KRNSO Dames 4 won de finale van Gravelines met deze ploeg: Eline Van Loock, Erin Neus, Ilse Vandenhouweele en Marit Jansens. © (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

De Koninklijke Roei en Nautische Sport Oostende, kortweg KRNSO, viert in de maand augustus het 150-jarig bestaan van de club met tal van evenementen.

Vandaag zaterdag stond de internationale regatta op het programma met deelname van zes clubs uit Leiden, Gravelines, Brugge en Gent (Club en Sport) en KRNSO . Er werd in verschillende boten (4 en 8) geroeid over 250 en 500 meter.

De gerealiseerde tijden werden verrekend op 1.000 m en zo werd de rangschikking opgemaakt. De dames 4 van KRNSO wisten zich te onderscheiden. Ze wonnen de race-4 nipt van Gravelines. De heren-8 moesten het onderspit delven tegen Club Gent en Sport Gent, die de finale betwistten.

Druk feestprogramma

Morgen zondag is er, op het strand aan de Halve Maan, een demonstratie van de nieuwe, Olympische roeidiscipline, de Beach Sprint Rowing. Maandag, dinsdag en woensdag staat de Container Cup het programma met bekende sporters. Donderdag volgt een Dansfeest met DJ voor de KRNSO-jeugd en zaterdag is de 25ste editie gepland van de Walvissloepenrace voor Bedrijven, met bbq.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.