Koen Naert loopt persoonlijk record op halve marathon van Dresden

Archief: Koen Naert tijdens zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio.©Davy Coghe Davy Coghe
Archief: Koen Naert tijdens zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio.©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Op de halve marathon van Dresden is Koen Naert heel knap vierde geworden in een tijd van 1u01’38. Daarmee bleef Naert vier seconden onder zijn persoonlijk record van 2018.

De Oostkampenaar had vooraf gezegd dat hij er in Dresden gewoon keihard voor zou gaan en hij hield woord. Koen Naert liep steeds aandachtig mee voorin en schuwde, in koude en winderige omstandigheden, ook het kopwerk niet.

Geslaagde test

Toen de Kenyaan Kipchumba rond kilometer 15 een kloofje had van zo’n tien seconden, was het Naert die de achtervolging leidde en de kopgroep uiteindelijk op anderhalve kilometer van de finish terug samenbracht. Het Duitse trio Richard Ringer, Nils Voigt en Amanal Petros schakelde toen nog een versnelling hoger. Daardoor viel de kopgroep helemaal uiteen.

Toppers als Sondre Nordstad Moen en Samuel Fitwi moesten lossen, maar Naert bleef aanklampen tot op zo’n 500m van de finish. Uiteindelijk finishte hij heel knap als vierde in een tijd van 1u01’38”, een nieuw persoonlijk record. Een schitterende prestatie en een meer dan geslaagde test met het oog op de Olympische marathon van deze zomer. De overwinning in Dresden ging uiteindelijk naar Richard Ringer in 1u01’33”.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.