Kasteel Nitros start seizoen met vernieuwde ploeg

Seppe Hollevoet. (foto RV)
Redactie KW

Bij Kasteel Nitros zijn er dit seizoen heel wat spelers vertrokken en nieuwe spelers bijgekomen. Dat zorgt ervoor dat de ploeg dit seizoen vooral wil bijleren, zonder al te veel rekening te houden met de resultaten. Zaterdag verwachten ze een moeilijke wedstrijd tegen Brussels Black Angels. “We zullen vechten voor iedere yard.”

“Onze start van de competitie loopt wel in de verwachtingen die we hadden. We wisten op voorhand dat het een zwaar seizoen zou worden”, opent de 28-jarige Seppe Hollevoet uit Ingelmunster, linebacker bij Kasteel Nitros. “De ploeg is enorm veranderd sinds vorig seizoen. Onze Franse spelers zijn terug in hun thuisland gaan spelen, enkele ervaren sterkhouders zijn gestopt. En dan hebben we ook nog een paar spelers zien vertrekken naar buitenlandse ploegen. Tot slot van rekening zijn ook de jeugdspelers die zouden doorkomen van de U19 afgehaakt, omdat deze competitie hervormd werd naar U-20.”

ervaring opdoen

“We hebben gelukkig heel wat nieuwe jongens kunnen toevoegen aan de kern, weliswaar zonder ervaring, maar stuk voor stuk zeer gemotiveerd. Voor dit seizoen zijn we klaar en duidelijk geweest naar iedereen toe. Groeien en ervaring opdoen. Resultaten zijn voor ons minder van belang dit seizoen.”

“Desondanks willen we vechtlust tonen en vooral plezier hebben op en naast het veld. We zijn bezig met een mooi project. Het bouwen van een team bestaande uit spelers van eigen streek en talent uit de jeugdwerking. Dat vergt tijd, maar we zijn ervan overtuigd dat dit de manier is om als club te groeien.”

juiste mentaliteit

Zaterdag ontvangen de Izegemnaren Brussels Black Angels, een sterke tegenstander. “We verwachten een zware wedstrijd tegen de Brussels Black Angels. Vorig seizoen waren zij één van de sterkste teams uit de competitie. Hun team is ten opzichte van vorig jaar ook wel wat veranderd, maar kwalitatief staan ze er nog steeds goed voor. We hopen deze wedstrijd vooral te kunnen aantonen dat we over de juiste mentaliteit beschikken. We zullen vechten voor iedere yard”, besluit Seppe. (RV)

Zaterdag 30 maart om 18 uur: Kasteel Nitros – Brussels Black Angels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier