Karel Sabbe is klaar voor nieuwe recordpoging: 2650 kilometer dwars door de Alpen

© (Foto JE)
© (Foto JE)
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Anzegemnaar Karel Sabbe heeft zijn pijlen op een nieuwe uitdaging gericht: op woensdag 7 juli start de wereldkampioen in het ultralopen een wereldsnelheidsrecordpoging op de Via Alpina.

Het wordt Karel zijn derde avontuur op een lange afstandstrail. Eerder zette hij al snelheidsrecords op de Appalachian en Pacific Crest Trail neer. Dit wordt zijn eerste FKT-poging (fastest known time) op het Europese continent. “Binnen 3 weken start ik mijn FKT-poging op de Via Alpina trail”, aldus Karel. “De route bestaat uit 2.650 kilometer aan prachtige, iconische trails door alle hoogtepunten van de Alpen met elkaar te verbinden.”

Op woensdag 7 juli begint de tandarts uit Anzegem aan zijn avontuur in het Noord-Italiaanse Trieste, vlakbij de Sloveense grens. “Van daaruit gaat het door Slovenië, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland en Frankrijk om uiteindelijk in Monaco te finishen.”

Karel Sabbe wil graag het record van de Fransman Guillaume Arthus verbreken. Dat staat op 44 dagen en 9 uur. “Het maakt me gelukkig om te zien dat één van de grootste FKT-lopers van onze generatie aan dit ongelofelijke avontuur zal beginnen”, reageert de Parijzenaar. “Ik hoop dat Karel mijn record van de tabellen kan vegen en dat het deze schitterende route een ‘must-do’ helpt te worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier