Judoclub Brugge heeft nieuw bestuur en hoofdtrainer

Judoclub Brugge bestaat in 2019 vijftig jaar en om dit feestjaar in te gaan, traden vier nieuwe leden tot het bestuur toe. Anthony Tetaert vervangt Kim Ramon als hoofdtrainer. “We willen judoka’s die aan competitie doen nog beter begeleiden”, klinkt het.

Het nieuw bestuur van Judoclub Brugge met v.l.n.r. Joachim Baten, Hans Van Maele, Anthony Tetaert, Maarten Geldof, Veerle De Winter, Thomas Vanderbeeck. (Foto ACR)

Hans Van Maele zette een stap opzij en is niet langer voorzitter, maar hij blijft wel aan als bestuurslid. Ook Veerle De Winter blijft als penningmeester actief. Thomas Vanderbeeck (wedstrijdverantwoordelijke en nationaal scheidsrechter), Maarten Geldof (secretaris), Anthony Tetaert (hoofdtrainer) en Joachim Baten (voorzitter) zijn de nieuwkomers. Joachim Baten is 35 jaar en komt uit Adegem. “Ik sloot mij als judoka in 1991 bij deze club aan. Altijd met zeer veel passie. Ik begon vroeg met les geven en ondertussen heb ik de zwarte gordel tweede Dan. Ik heb mijzelf aangeboden om het voorzitterschap van Hans, die sinds 2015 aan het roer zat, over te nemen.”

“Het blijft ons streefdoel om het niveau bij de jeugd op te krikken”

Judoclub Brugge telt ongeveer 140 leden. Het nieuwe bestuur is ook iets groter geworden. “Met de bedoeling het werk wat te verdelen. Ik kom uit de IT-wereld, dus willen we alles nog meer automatiseren. Meer gestructureerd, zodat er een betere communicatie naar onze leden ontstaat”, legt de nieuwe voorzitter uit.

Hoofdtrainer

Anthony Tetaert, trainer en judoka bij de club sinds 1995, is de nieuwe hoofdtrainer in navolging van Kim Ramon, die bij de Vlaamse Judofederatie actief is. “We hebben zeer veel van Kim geleerd. Hij zorgde meer dan tien jaar voor een basis waar wij verder kunnen op bouwen. We willen die visie met inbreng van Anthony nu verder zetten. Meer competitief gericht, al blijft het recreatieve binnen onze club even belangrijk.”

Bij Judoclub Brugge beschikken ze over een goede jeugdwerking, waar jonge judoka’s al vanaf zes jaar terecht kunnen. De voorzitter hoopt op termijn dat enkele beloften en junioren een podiumplaats behalen op de Vlaamse of nationale kampioenschappen. “We hebben een aantal judoka’s die hiervoor zeker potentieel hebben. Het blijft ons streefdoel om het niveau bij de jeugd op te krikken.”

Volgend jaar bestaat de judoclub een halve eeuw. Al zijn ze met die koninklijke titel niet echt bezig. “We gaan met plezier met judoka’s om. Sportief resultaat behalen is een prioriteit. We zullen uiteraard een feest geven rond die periode. In maart organiseren wij dan ook een clubkampioenschap. Daarnaast is er een familie- en vriendjesdag en start to judo. Om het vriendschapsgevoel aan te wakkeren doen we ook andere sportactiviteiten. Zo gaan we binnenkort schaatsen”, besluit de voorzitter.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.