Jetskiër Quinten Bossche gehuldigd voor 16 wereldtitels op stadhuis Oostende

Wereldkampioen Quinten Bossche werd gelauwerd op de trappen voor het stadhuis.© FRO
Wereldkampioen Quinten Bossche werd gelauwerd op de trappen voor het stadhuis.© FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Jetski-kampioen Quinten Bossche (26) werd gehuldigd op het stadhuis van Oostende voor zijn mooie carrière, die hem tot nu toe al 16 wereldtitels opleverde. Hij werd beloond met de ereschaal van de stad.

Oostendenaar Quinten Bossche (26) heeft al twintig jaar ervaring in de jet-skisport. In oktober 2019 was hij betrokken bij een zwaar ongeval met een lange revalidatie tot gevolg. Hij ging door de hel en was bijna zijn been kwijt, maar in april 2020 stond hij weer op zijn jetski. In juni pakte hij zelfs de Europese titel. Op zondag 25 april veroverde hij in het verre Thailand zijn derde wereldtitel in de profklasse. Na Dubai 2017 en Amerika 2018 werd het zijn mooiste wereldtitel, na die twee jaar revalidatie.

Ereschaal

De kersverse wereldkampioen werd maandag plechtig ontvangen op het stadhuis van Oostende. Hij werd beloond met de ereschaal van de stad. Burgemeester Bart Tommelein, sportschepen Bart Plasschaert en havenschepen Charlotte Verkeyn (sponsor van Quinten) waren persoonlijk aanwezig om de superatleet, tweevoudig winnaar van de Sporttrofee van Stad Oostende, in coronaveilige omstandigheden te huldigen.

“Ik ben nog niet volledig hersteld van de crash in oktober 2019”, vertelt Quinten Bossche. “Ik kan geen kilometer ver wandelen zonder pijn, maar in mijn jetski sta ik pal en heb ik ervaring zat. In Thailand voelde ik me super gemotiveerd. Ik won de vier races van de Pro Grand Prix en pakte de wereldtitel 2020.”

Ook ontwerper jetski’s

“Dit jaar staan er opnieuw drie grote World Cups op het programma voor de wereldtitel 2021. In juli racen we in Polen, in oktober volgt Amerika en in december weer Thailand. De beste van de drie events kroont zich tot wereldkampioen en wint de grote beker. Jetski is een veeleisende sport op financieel- en organisatorisch vlak, maar het is mijn passie sinds mijn prille jeugd. Dankzij mijn ouders, Danny en Christel, heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Ik ontwerp en construeer zelf aangepaste jetski’s voor piloten over heel de wereld. In Amerika kennen ze mij beter dan in België, waar jetski slechts een kleine sport is. Ik hoop tot mijn 40ste zelf te kunnen racen en dan wil ik de Belgen leren jetskiën!”, besluit Quinten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.