Hockeydames KHCB houden leider in bedwang

Vreugde over de geleverde prestatie. © ACR
Redactie KW

Ondanks de nakende degradatie konden de Brugse hockeydames in de eredivisie een punt versieren tegen leider Antwerp.

Het werd 1-1. De Brugse dames, die een van hun beste wedstrijden van het seizoen speelden, kwamen net voor het ingaan van het laatste kwartier op 1-0 na pc. Het was de Argentijnse Rocio Broccoli die voor de tiende maal dit seizoen de weg naar de netten vond. In een spannend en vooral nerveus slotkwartier konden de bezoekers één keer tegen scoren.

Voorzitter Manou Van Der Brempt van KHCB was na afloop zeer tevreden met die verrassende uitslag. “We hebben de heenwedstrijd in Antwerpen met 7-0 verloren. Zij zijn toch niet de minste. Zo hebben zij in de rangen met de Nederlandse gewezen international Marilyn Agliotti niet alleen de topscorer binnen onze competitie, maar ook Sofie Gierts. Zij is al jaren het boegbeeld van het Belgische dameshockey, die binnen de nationale ploeg in de clinch is geraakt met de bondscoach. Vandaag heb ik daar niet veel van gemerkt. Ze speelde zeer gedisciplineerd. Zij zijn echt wel de zwaarste tegenstander in onze reeks. Een ploeg waar met enkele buitenlandse speelsters zwaar wordt in geïnvesteerd.”

KHCB speelde vooral vrank en vrij. “We zijn in deze competitie echt wel gegroeid. We hadden pech en enkele blessures. Daarnaast hebben we wel een pak aan ervaring opgedaan”, vindt de voorzitter.

De dames degraderen na één seizoen op het hoogste niveau naar eerste nationale. “Met een vernieuwde structuur en een nieuwe trainer willen we zo vlug mogelijk naar ereafdeling terug. Dit jaar gaf ons als club, met circa zeshonderd leden, echt een boost en we willen die draad opnieuw oppikken”, besluit de voorzitter.

De dames van KHCB spelen volgende zondag hun laatste thuiswedstrijd tegen Gantoise. Voor kapitein Elise Dauw een bijzondere match tegen haar gewezen ploeg.

(ACR – foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.