Het is officieel: Delfine Persoon verdedigt op 9 juni haar wereldtitel in Eernegem

De organisatoren hopen straks 1.200 toeschouwers te ontvangen voor de WK-kamp van Delfine Persoon. © Foto Bart
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Op zaterdag 9 juni verdedigt Delfine Persoon haar wereldtitel bij de WBC lichtgewichten in Eernegem. De aanvraag werd dinsdagavond goedgekeurd door het schepencollege.

De aanvraag kwam als een verrassing voor het Ichtegemse schepencollege, maar werd op dinsdagavond wel goedgekeurd. “Onze gemeente heeft niet echt een bokstraditie, maar dit is ook niet zomaar een bokskamp. Delfine Persoon is toch een alom bekende en gerespecteerde sportvrouw”, weet burgemeester Karl Bonny (CD&V).

1.200 toeschouwers toegelaten?

De kamp zal op zaterdag 9 juni niet plaatsvinden in de nieuwe zaal, maar wel in de oude sporthal van deelgemeente Eernegem. “In de nieuwe zaal zijn er slechts 750 plaatsen en dat is te weinig. In de oude sporthal kunnen we meer mensen ontvangen. Voorlopig is er een aanvraag voor 1.200 toeschouwers, maar dat moet nog besproken worden met de brandweer. Als zij zeggen dat er maar 1.000 mensen mogen komen, dan zullen het er maar 1.000 zijn. Voorlopig is de goedkeuring dus nog onder voorbehoud, maar normaal komt het wel in orde.”

Delfine Persoon: “Focussen op het sportieve”

Wereldkampioene Delfine Persoon zelf is vooral tevreden dat ze hulp krijgt uit Eernegem. “Als ik mijn titel niet verdedig in het voorjaar ben ik hem kwijt. Uit Eernegem kwam er van Stefaan Brinckman en een paar van zijn collega’s en vrienden interesse om mee te helpen aan de organisatie. Dat konden we niet laten liggen, want anders moesten we het altijd allemaal zelf doen. Voor ons is dit een grote en welgekomen hulp. Dan kunnen wij ons op het sportieve focussen.”

De tegenstander op 9 juni is nog niet bekend. Delfine zal het opnemen tegen de winnares van de kamp tussen Katie Taylor (Ierland) en Victoria Noelia Bustos (Argentinië). Die wedstrijd heeft plaats op 28 april in New York. Taylor is de regerende WBA-wereldkampioene, Bustos de IBF-kampioene. De winnares van die kamp krijgt beide titels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier