Helena Platteau schittert op de dansvloer

Redactie KW

Als de 12-jarige Helena Platteau op de dansvloer verschijnt, zijn alle ogen op haar gericht. Het meisje nam het afgelopen dansseizoen deel aan 26 competitiewedstrijden waarbij ze 25 keer het podium haalde, 16 maal op het hoogste schavotje.

Op de jongste Belgische kampioenschappen begin mei haalde Helena Platteau (12) vier Bekers van België en driemaal de titel van Belgisch kampioen. Helena is dus duidelijk een danstalent. “Toen ik acht jaar was, ben ik begonnen met kinderdans bij Dursin in Kortrijk. Vond ik best wel leuk en zo groeide ik verder en volg ik nu opleiding bij dansschool Dursin in Ieper. Zij zijn meer gespecialiseerd in de genres die ik graag dans, zoals actuele dans, modern solo, jazz solo en disco. Zo krijg ik er onder andere les van Femke Vanbecelaere die backgrounddanseres is bij Camille”, vertelt Helena.

Mooie resultaten

Om mooie resultaten te bereiken, moet ook hier veel geoefend worden. “Ik heb wekelijks zo’n 10 à 12 uur training in Ieper. Daarnaast volg ik nog privélessen en zijn er opgelegde trainingen die we thuis moeten doen. En dan zijn er nog competities. In een seizoen, wat loopt van oktober tot mei, heb je per discipline een achttal wedstrijden wat dus bij mij 40 wedstrijden betekent. Je kan gerust stellen dat ik dagelijks met dansen bezig ben. Tijd voor andere hobby’s is er dus niet echt, al ga ik op zondagnamiddag wel graag naar de Chiro.”

Of Helena van dansen ook haar beroep wil maken? “Ik zit nu in het eerste middelbaar op het RHIZO-college in Zwevegem en heb nog geen idee wat ik later wil worden. Iets in de danswereld zou leuk zijn, maar je moet daar niet enkel goed zijn, je moet ook dat sprankeltje geluk hebben dat men jou ontdekt. Ik blijf met beide voeten op de grond, ik wil mij in de eerste plaats amuseren en of ik een wedstrijd win of niet, maakt niet veel uit. Ik doe mijn best, meer kan ik niet doen”, besluit het jonge danstalent. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier