HBC Izegem sluit play-offs ongeslagen afEn neemt afscheid van Ruben ‘Roef’ Mathijs en trainer Frank Platteeuw

Voor Frank Platteeuw was het zijn laatste wedstrijd en uiteraard kon hij geen mooier seizoenseinde wensen dan dit. © Robin Verleden
Redactie KW

Ook de laatste wedstrijd van de play-offs konden de heren van HBC Izegem winnend afsluiten. Daarmee behaalde de kampioen 10 op 10 in de play-offs van eerste nationale. Na de wedstrijd werden een aantal mensen die na dit seizoen afscheid nemen in de bloemetjes gezet.

De slotwedstrijd, een derby tegen de buren van Apolloon Kortrijk, begon moeizaam voor de Izegemnaren. Maar eens ze op voorsprong kwamen, gaven ze de wedstrijd niet meer uit handen. De heren van Blue White Dynamite onder leiding van Frank Platteeuw legden zo een foutloos parcours af in de play-offs. Voor Frank was het zijn laatste wedstrijd en uiteraard kon hij geen mooier seizoenseinde wensen dan dit.

Ondanks het succesverhaal ontvangt Frank niet graag lof voor de prestatie, maar verwijst hij graag naar de kwaliteit en mentaliteit van de spelers die voor een onvergetelijk seizoen zorgden.

Roef

Ook Ruben Mathijs hangt de handbalschoenen aan de haak. Na een prachtige handbalcarrière legt hij zijn focus op het kersverse vaderschap. ‘Roef’, zoals hij al van jongs af genoemd werd, doorliep de jeugdopleiding van Izegem en speelde daarna enkele jaren voor Doornik in de hoogste klasse. Hij verzilverde ook enkele nationale selecties maar besliste vijf jaar terug om een stap terug te zetten naar zijn thuisbasis Izegem. Ondertussen hielp hij dus ook mee om dat Izegem naar het hoogste niveau, de BENE-League, te loodsen.

Ook de assistent-trainer en de twee Franse spelers nemen afscheid en werden in de bloemetjes gezet voor het afgelopen seizoen. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier