Haventriatlon Brugge is aan vijfde editie toe en pakt uit met aantal nieuwigheden

Redactie KW

De haventriatlon is op zaterdag 28 mei aan een vijfde editie toe. De organisatie zorgt tevens voor een jeugdtriatlon, een zwemloop en talrijke animatie voor kinderen.

De haventriatlon streeft naar een grote betrokkenheid van de havengemeenschap. Voor deze lustrumeditie worden overigens iets meer dan zeshonderd deelnemers en circa 1.500 toeschouwers verwacht. Voor het eerst wordt er vanaf 15 uur een jeugdtriatlon en een zwemloop georganiseerd. Jongeren tussen twaalf en achttien jaar kunnen zich inschrijven voor een afstand van 300 of 500 meter zwemmen, 5 tot 15 km fietsen en 1,7 tot 5 km lopen. De zwemloop bestaat uit 300 of 500 meter zwemmen, plus 3 of 5 km lopen.

Ook nieuw is dat nabij de zwem- en wisselzone de aankomst ligt. Sporters en supporters kunnen aan het einde van de Verschaveweg, ter hoogte van Tropicana, elkaar ontmoeten in het viersterren supportersdorp. Aan de stretchtent vind je een knusse bar en verschillende foodtrucks. De kinderen kunnen in een soort speeldorp hun behendigheid testen en er is kinderanimatie.

De uiteindelijke kwarttriatlon, een echte stayerwedstrijd met 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen, start met een eerste wave om 16.10 uur. Wie wil deelnemen kan dit individueel of in trio.

Een klein vierkleurig windmolentje, als symbool voor de triatlon, werd tevens voorgesteld. En dit in associatie met de haven van Zeebrugge en de wind waar de wedstrijd veelal mee gepaard gaat.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.