Handbaldames van DHT Middelkerke/Izegem verdwijnen op het hoogste niveau

DHT Middelkerke-Izegem speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau. Op de foto: Wendy Arnaut. © VDB
Lobke Maene

DHT Middelkerke/Izegem ontstond in 2002 als een fusie tussen HBC Izegem en Thor Middelkerke. Komend weekend speelt DHT zijn laatste wedstrijd in de play-downs van eerste nationale. De handbalclub houdt er na dit seizoen immers mee op.

“Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgden dat we deze beslissing genomen hebben”, legt Fien Dessauvage, bestuurslid bij DHT Middelkerke/Izegem uit. “Sommige speelsters besloten om niet meer verder te doen en het ging moeilijk zijn om een hoog niveau in eerste nationale te kunnen behouden. Daarnaast zijn er ook een paar bestuursleden die zouden stoppen en waarvoor we geen vervangers vonden. Voorts werd het ook financieel moeilijker omdat er een paar sponsors zouden wegvallen.”

“We hebben daarom samengezeten met HBC Izegem en zij beslisten om weer een damesploeg op te starten. Ook in Middelkerke zal er normaal een ploeg in de Regio-reeks starten. Onze speelsters begrijpen de beslissing. Sommigen trekken naar HBC, anderen naar Middelkerke of nog een derde club.”

Wim Vandewalle, de voorzitter van HBC Izegem, bevestigt het verhaal. “Wij hadden al een jeugdopleiding voor meisjes en ondersteunden DHT sportief. Binnen onze jeugdwerking hebben we voldoende speelsters en ook een aantal huidige speelsters van DHT hebben we opgeleid, dus zo was het mogelijk om een damesploeg op te richten.”

“We moeten uiteraard onderaan de ladder beginnen, maar het doel is om op korte termijn een stabiele ploeg te vormen en zo snel mogelijk hoger te geraken met een mix van jong en oud. Er hebben al 14 speelsters toegezegd om naar ons te komen. Er zitten jonge meisjes tussen, maar ook een paar die een aantal jaar in eerste nationale hebben meegedraaid.”

Luc Coucke, nu nog trainer van de beloften van DHT Middelkerke/Izegem, wordt de nieuwe coach van de damesploeg van HBC Izegem. “Hij kent het huis en het vak. Hij was vroeger doelman bij HBC Izegem en heeft ook jaren de jeugd van Izegem getraind.” (LM)

Zaterdag 5 mei om 20.15 uur: DHC Antwerpen – DHT Middelkerke/Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.