Handbal: Tabula rasa voor seizoen Apolloon

Apolloon-coach Luc Vercauteren©DIRK VUYLSTEKE / VDB VDB
Apolloon-coach Luc Vercauteren©DIRK VUYLSTEKE / VDB VDB
Redactie KW

De Belgische handbalbond (KBHB) heeft bekendgemaakt dat het dit seizoen opnieuw geen kampioenen of degradanten zal aanwijzen in de nationale handbalcompetities. De bond wil de ploegen een perspectief bieden, en besloot daarom geen stijgers of dalers aan te wijzen. De eindrondes, die tot een competitiekampioen moesten leiden, worden geannuleerd.

Vis noch vlees

Een ‘blanco’ seizoen dus. Handbalclub Apolloon Kortrijk ziet zo de kans op een eventuele titel in eerste nationale alvast door de neus geboord. “Een vis-noch-vlees-beslissing”, vindt Apolloon-coach Luc Vercauteren.

“Ik betwijfel of er veel overleg is geweest met de clubs. De bond moet ook eindelijk eens beseffen dat wij amateurs zijn. Hoe moet ik spelers motiveren als er geen ambitie of prijs tegenover staat? En wat met de supporters, of onze sponsors? Neen, het is geen gemakkelijke oefening, maar het had véél beter gekund. Dit biedt geen enkel perspectief.”

Geen bekercompetitie

Volgens Jean-François Hannosset, voorzitter van de KBHB, is het de bedoeling dat de competitie opnieuw van start gaat in het weekend van 20 en 21 februari. De bekercompetitie wordt wel opgeschort. “Nóg zo’n vreemd besluit”, zegt Luc Vercauteren. “Dat gaat over maximaal vijf wedstrijden voor elk team. Dat is toch niet veel? Desnoods spelen we twee wedstrijden per weekend. De bekercompetitie had gewoon door moeten gaan”.

Voor de tweede helft van het seizoen werd Apolloon samen met DB Gent, Sasja, Eupen en Doornik in poule A onderverdeeld. In poule B neemt provinciegenoot HBC Izegem het op tegen Houthalen, Eynatten en Merksem. (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.