Gymnasten van turnclub De Zeester gaan naar BK

Turnclub De Zeester trekt naar het BK. Boven v.l.n.r.: Lily Lebaïli, Jade Houdart, Lieke Devos, Tibo Keirse, Zoë Lammens, Wytze Desoete, Evi Milh, Lize Vermeersch, Mette Tack. Onder v.l.n.r.: Mark Plesca, Rudolf Isakhanyan, Aurora Kuka. © ACR
Redactie KW

In het pinksterweekend heeft het Belgisch kampioenschap gymnastiek plaats. In de discipline toestelturnen voor jongens, trampoline en tumbling konden gymnasten van turnclub De Zeester uit Oostende zich kwalificeren. “Een selectie afdwingen voor een BK is voor vele gymnasten een doel binnen het jaar”, aldus voorzitter Wim Milh.

In trampoline en tumbling heeft het Belgisch kampioenschap plaats in Beveren-Waas. Het toestelturnen is in Brugge. “Een selectie afdwingen voor een Belgisch kampioenschap is voor vele gymnasten een doel binnen het jaar. Je behoort dan tot de beteren in ons land. Dat is al een succes op zich. Bovendien zijn er enkele gymnasten die zeker zullen meedoen voor de medailles, met de trampoline- en tumbling-gymnasten als grootste kanshebbers”, weet voorzitter Wim Milh. Vanaf 11 jaar en ouder kon men zich selecteren voor het BK, zowel in het A- als B-niveau. “Wij hebben er in beide niveaus voor trampoline en tumbling alsook een toestelturner bij de jongens, in beide niveaus. Een B-gymnast is daarom niet minder goed, maar die traint soms minder of kan minder aanwezig zijn.”

Turnclub De Zeester draait na de coronaperiode weer op volle toeren met zo’n tweehonderd leden.

Turn- en dansshow

“Als de resultaten goed zijn, zoals nu, komt er sowieso een instroom”, aldus Milh. “We hebben ook een groep Gymtopia voor het I-niveau. Die kinderen van 7 en 8 jaar worden ook opgepikt en we laten hen meetrainen met de anderen. Daarnaast zijn er jongeren aan het bekijken of ze tumbling of trampoline doen of beide.”

Ondertussen zijn alle gymnasten van De Zeester in volle voorbereiding voor hun jaarlijkse turn- en dansshow op zaterdag 25 mei om 19.30 uur in de Mister V-arena in Oostende. “Voor de meesten is dit de apotheose of de afsluiter van het seizoen. Voor de kinderen is dat sowieso een feest. Ze kunnen tonen waar ze een heel jaar aan hebben gewerkt. Ze zijn niet gebonden aan het wedstrijdgegeven.”

Tussendoor zijn er opvoeringen van Gestellae Ballet, een dansschool uit Gistel. Het thema van de avond is radio. “We zullen alle genres muziek laten horen, gaande van disco naar andere soorten. Dit wordt de leidraad door de twee uur durende show.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier