Goud voor scholieren Olympic Brugge op BK Estafetten

Op het BK Estafetten in Moeskroen veroverden de scholieren van Olympic Brugge zaterdagnamiddag goud in hun leeftijdscategorie op de 4x800m in 8.16.55. Trainer Stijn Fincioen blikt trots terug.

De vier Brugse atleten en hun trainer die het waarmaakten: trainer Stijn Fincioen, Ebbe Vanneste, Wout Louagie, Jasper Becu en Aaron Van Lersberghe. © GF

“We waren op voorhand favoriet”, zegt Stijn, “maar elke wedstrijd moet gelopen worden.” “Je kan wel een inschatting maken wie de gevaarlijkste ploegen zijn aan de hand van de individuele prestaties dit seizoen op de 800m. Maar een trainer kan bijvoorbeeld meteen uitpakken met zijn snelste loper waardoor je meteen moet achtervolgen. Mentaal moet je dan sterk zijn.”

“Onze eerste loper was Jasper Becu. Jasper is meer iemand van de langere afstanden, 800m is niet evident voor hem. Hij liep rond zijn besttijd, maar de andere ploegen hadden al hun snelste loper of hun op één na snelste loper ingezet. Tweede atleet Ebbe Vanneste moest helemaal alleen zijn 800m lopen en kwam opnieuw dichter bij de koplopers. Ook hij liep rond zijn besttijd of sneller. Als derde was het de beurt aan CrossCupwinnaar Wout Louagie. Hij liep eveneens rond of boven zijn record en bracht het team aan de leiding met ongeveer 4 seconden voorsprong op ARCH uit Luxemburg. Aaron Van Lersberghe, onze snelste loper, vertrok als laatste. Vorig weekend werd hij nog Vlaams Kampioen op de 1.500m. Aaron hield de concurrentie op achterstand en maakte het op een mooie manier af.”

“We hebben een knap staaltje teamwork getoond. Iedereen was heel goed in vorm en ons tactisch plan klopte. Ik ben bijzonder blij voor deze jonge beloftevolle atleten, die nu junior worden. Het is een mooie afsluiter van het korte zomerseizoen. Nu volgt even een rustperiode en dan bouwen we op naar het veldloopseizoen.”

(LM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.