Finale Belgisch Kampioenschap Offshore in Blankenberge

Voor het vierde jaar op rij werd deze zomer het Belgisch Kampioenschap Offshore gehouden. De finale van het BK vond afgelopen weekend plaats in Blankenberge. Het BK telde dit jaar acht verschillende manches verspreid over drie weekends.

Door de hevige wind kon zaterdag de eerste wedstrijd pas zaterdag in de late namiddag plaatsvinden. Zondagvoormiddag werden de twee laatste races gehouden en werd het Belgisch Kampioenschap afgesloten. Ook internationale racers en teams namen vrij deel aan de wedstrijden.

Bij de Aquabikes werd Quinten Bossche eerste in de Pro reeks over de drie heats heen. Hij is een van de weinige landgenoten die internationaal hoge toppen scheert in diverse races. In de categorie stock-bikes was Richard Cable uit het Verenigd Koninkrijk dit weekend de snelste. François Olivier werd met een tweede plaats eerste Belg.

Finale Belgisch Kampioenschap Offshore in Blankenberge

Bij de Powerboats hadden we in de V-reeks een volledig Frans podium. In de B-reeks ging de eerste plaats naar onze landgenoten van het team Bernico. Zij werden ook met deze boot vorig jaar wereldkampioen in Italië. In de S-reeks ging de eerste plaats naar de wereldkampioenen van het Silver Racing Team.

Het is nog wachten op de eindresultaten van alle manches samen om de Belgische Kampioenen in de verschillende categorieën te kennen. Op 13 oktober worden de eindwinnaars gehuldigd in Gent.

(LM – Foto’s Peter Moorkens)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.