Exit Sirene Jogging in Middelkerke, daar komt de CoastRun

Start Sirene jogging 2012.© FRO
Start Sirene jogging 2012.© FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Na meer dan 25 edities is, mede door corona, een einde gekomen aan de traditionele en populaire Sirene Jogging in Middelkerke.

Vroeger werden de halve en de hele marathon gelopen, onder massale belangstelling, op de zeedijk tussen Middelkerke en Westende. De voorbije jaren werden start en aankomst voor jeugdwedstrijden, 8 en 16 km, verplaatst naar het Marktplein.

Daar is nu een einde aan gekomen. De Sportdienst van Middelkerke, onder leiding van Filip Bailleul, organisator van de jaarlijkse Strandrace, werkt aan een nieuw evenement, de CoastRun op 20 augustus.

Voor jong en oud

“We denken aan een sportief event, voor jong en oud, op het strand van Westende”, legt Filip Bailleul uit. “We plannen een kinderloop van 1 km, een 5 km en een 10 km, met start en aankomst in de Strandlaan, nabij de Calidris. Er zal grotendeels op het strand gelopen worden, richting Lombardsijde en Nieuwpoort. We denken ook aan een mooie prijzenpot voor de podiumplaatsen, per categorie. Elke deelnemer zal een aandenken krijgen. Meer details volgen later maar het is alleszins de bedoeling er een sportieve, gezellige hoogdag van te maken voor de deelnemers en de toeschouwers. Een datum om niet te vergeten“

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.