El Hamwi verlengt Belgische titel op Ingelmunsters boksgala

El Hamwi (l.) won op punten tegen Karaxha (r.) en behoudt zijn Belgische titel.
Lode Blomme

De bokser uit de stal van Filiep Tampere versloeg net als op 14 oktober in Gent Meriton Karaxha en behoudt zijn Belgische titel bij de super lichtgewichten, al was niet iedereen het daar mee eens…

Het boksgala in Ingelmunster was al aan zijn vijfde editie toe. Als aanloop naar de vier elitekampen stonden zes amateurkampen geprogrammeerd. Daarbij was het vooral uitkijken naar de plaatselijke Amy Naert (Deco Boxing Team) en Mathias Dubaere (BC Monteyne). Beiden wonnen hun thuiskamp verdiend op punten.

Daarnaast waren er bij de amateurs nog overwinningen voor Sander Deceur (BC Houtland), Tjorven Mergaert (BC Oostende) en Quentin Raviart (BC Respect).

Laatste kampen de mooiste

Na de pauze kwamen eerst Brice Bula Galo en Innocent Anyanwu in de ring tegen twee Kroaten. Brice Bula Galo toonde zich over vier ronden veel sterker dan Iveca Gogosevic. Innocent, al vaker aan de slag in Ingelmunster, zou normaal Maidin El Garni tegenover zich krijgen maar die moest geblesseerd afhaken. Antonio Horvatic, die hem verving, viel vooral op door zijn onsportieve manier van boksen. Nadat hij tot vijf maal toe zijn mondstuk ‘verloor’ won Innocent, uit de stal De Vulder, ruim en verdiend op punten.

De laatste twee kampen van de avond waren de mooiste. Djiby Diagne begon heel hoopgevend en agressief tegen Mouhamed Sder, maar de Henegouwer nam met zijn aparte stijl gaandeweg de kamp in handen en de Senegalees mocht blij zijn dat de scheidsrechter de kamp na 1’39” in de vijfde ronde stillegde.

Ahmed El Hamwi veroverde op 14 oktober vorig jaar in Gent de Belgische titel bij de super lichtgewichten na winst tegen Meriton Karaxha. Mr. TNT wilde echter een revanche en kreeg die in Ingelmunster. Karaxha, uit de stal De Vulder, kreeg al snel het thuispubliek achter zich, maar beide boksers verdeelden de rondes.

Stoelen in het rond

In de laatste twee van tien ronden leek El Hamwi, uit de stal van Filiep Tampere, aan het kortste eind te zullen trekken, maar Karaxha bokste iets te afwachtend om echt het verschil te maken. Na de spannende kamp was het uitkijken naar de punten van de scheidsrechters en met 95-95, 96-94 en 97-93 waren die in het voordeel van El Hamwi, die zo zijn Belgische titel behoudt. Een te ruim verschil en een onrechtvaardige beslissing volgens enkelen in de zaal en toen een stoel in de ring werd gegooid, ontstond er heel wat tumult in de Ingelmunsterse sporthal, al was alles gelukkig snel onder controle.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.