Eerste Raes Halve Bosmarathon in Zedelgem

Sam Govaert en Griet Van Hoorne. (foto ACR)
Redactie KW

Een prachtig bos, schitterende paden, een goed gelegen start en aankomst met parkeergelegenheid. De nieuwe wedstrijd in het bos van Vloethemveld start zondag 21 november om 10 uur. Je kan kiezen tussen 10,5 kilometer of een halve marathon.

Het gaat om een nieuw sportevent van BRO.GO van organisator Sam Govaert en zijn echtgenote Griet Van Hoorne uit Jabbeke. “We hadden die halve bosmarathon al vorig jaar gepland, maar omwille van corona moesten we het in laatste instantie afblazen”, opent Sam Govaert. “Nu hebben we het terug opgenomen. Het is van begin tot einde genieten in een prachtige omgeving. Onbekend is onbemind, kom dus zeker lopen zondag. Laat je verbazen. Het is op sommige stroken uitdagend, een trail.”

Moeilijk jaar

Het gaat om een wedstrijd over één of twee ronden. Het parcours is 99 procent offroad en komt eigenlijk enkel op het einde even op de openbare weg, ter hoogte van de start en aankomst nabij de Diksmuidse Heirweg, aan de parking van het West-Vlaams Opleidingscentrum voor de Brandweer- Reddings- en Ambulancediensten. Voor BRO.GO Sportevents is het de laatste organisatie in een toch wel moeilijk jaar. “Al of niet plaatsvinden, een terugbetaling, een tekort aan seingevers, overal minder deelnemers”, zucht Sam. “We zijn in Nederland wel goed geëindigd met onze triatlon nabij Hulst, als laatste manche van onze Triatlon Cup. Voor volgend jaar valt Zuienkerke weg. Er komt in juli een halve triatlon in Hazewinkel, Sport Vlaanderen. De maand voordien, op 6 juni, is er nog een andere nieuwe locatie”, besluit Govaert, die voor de bosmarathon in Zedelgem op minstens 200 deelnemers rekent. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.