Eerste micromeeting van Vlaamse Atletiekliga

Philip Milanov tijdens de Eerste micromeeting van Vlaamse Atletiekliga in Oordegem, op zaterdag 24 April 2021.©JASPER JACOBS BELGA
Philip Milanov tijdens de Eerste micromeeting van Vlaamse Atletiekliga in Oordegem, op zaterdag 24 April 2021.©JASPER JACOBS BELGA
Redactie KW

Deze namiddag werd in Oordegem de eerste micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga georganiseerd. Philip Milanov was de enige deelnemer bij het discuswerpen, maar ook zonder tegenstand liet de Bruggeling een meer dan behoorlijke 63m81 noteren. Yoran Deschepper won op de 200m met een nieuw persoonlijk record.

Bij technische disciplines zoals het discuswerpen is de eerste wedstrijd van het seizoen altijd een beetje zoeken. Dat was bij Philip Milanov niet anders deze namiddag. Bij zijn eerste twee worpen zag je hem duidelijk worstelen met de discusring.

Milanov naar Tokio?

“Het is vooral een kwestie van het gevoel met de ring en vooral met de afstand van de ring terug te krijgen,” aldus Milanov, atleet van Vilvoorde AC. “Naarmate ik meer wedstrijden zal gedaan hebben, komt dat wel terug in orde.” Uiteindelijk kwam hij bij zijn derde poging tot een mooie 63m81. “Laat ons zeggen dat het een begin is”, gaat hij verder. “ Tijdens de opwarming liet ik zien dat er heel wat meer in zit, maar voorlopig kwam het er nog niet helemaal uit. De explosiviteit zit zeker goed en ook op technisch vlak was het behoorlijk, maar het is vooral zaak om wedstrijdritme op te doen.”

Tokio is dit seizoen het hoofddoel van Milanov en voorlopig is hij met zijn 24ste plaats op de wereldranglijst goed op weg om voor de tweede opeenvolgende keer naar de Olympische Spelen te mogen. “Aangezien ik vorig jaar, in vergelijking met andere atleten, weinig wedstrijden heb kunnen afwerken, ben ik iets gezakt op die ranglijst. Maar dat is niet dramatisch. Naarmate de wedstrijden zich opvolgen, zal ik in principe opnieuw wat plaatsen stijgen. Het is sowieso mijn bedoeling om de Olympische limiet van 66m te halen en dan ben ik meteen zeker van mijn ticket voor Tokio. Dat is zeker mogelijk, want op training gooide ik al verder. Nu alleen nog die vorm tonen op wedstrijden”, besluit de nationaal recordhouder.

Yoran Deschepper sprint PR op 200m

De Diksmuidse atleet van MACW verraste afgelopen september door op het BK alle categorieën brons te pakken in een tijd van 21.67. Hij hoopte deze winter een mooi vervolg te breien aan zijn zomerseizoen, maar jammer genoeg mocht hij door corona geen enkele keer in actie komen. “ Het is een lange winter geweest, maar ik ben altijd blijven verder werken ”, aldus Deschepper. Die trainingsarbeid loonde, want hij scherpte deze namiddag zijn persoonlijk record op de 200m aan tot 21.40.

“Da’s in ieder geval een mooie opener, maar ik ben van plan om dit seizoen nog een heel stuk sneller te gaan. Het doet in ieder geval deugd om nog eens een wedstrijd te lopen. Hopelijk volgen er snel meer, niet alleen voor mezelf, maar ook voor al die andere atleten die al zo lang in alle anonimiteit aan het trainen zijn.”

EK U23

Voor Deschepper wordt het EK U23 het absolute hoofddoel van het seizoen. “Het is ook het enige doel dat ik momenteel heb. Individueel wordt het allicht moeilijk, want de limieten die vastgelegd werden door de Belgische atletiekbond zijn zeer scherp. Op de 200m moet er bijvoorbeeld 20.97 gelopen worden. De Europese limiet staat op 21.30 en daar zit ik nu toch al dichtbij. Als ik die limiet loop, dan bestaat de kans dat de KBAB me delibereert en ik zo toch naar het EK kan. Maar goed, dat zien we dan wel,” gaat hij verder.

“Ook op de 4x100m zou het moeten mogelijk zijn om met een ploeg aan te treden op dat EK. We zitten met een aantal heel goeie sprinters, maar dan zal er vanuit de atletiekbond wel werk van moeten worden gemaakt. Het volstaat niet om vier snelle sprinters samen te brengen. Er moet weldegelijk hard op getraind worden. Door de strenge coronamaatregelen kan dat momenteel nog niet, maar als we binnenkort opnieuw met tien atleten samen kunnen trainen, dan biedt dat perspectieven”, besluit hij.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.