Dwars door Brugge op 8 en 9 mei met een aangepast format

Vorig jaar werd rond deze periode de editie 2020 voorgesteld met Koen Naert als deelnemer, maar door corona werd Dwars door Brugge geannuleerd.© ACR
Vorig jaar werd rond deze periode de editie 2020 voorgesteld met Koen Naert als deelnemer, maar door corona werd Dwars door Brugge geannuleerd.© ACR
Redactie KW

Na een onderbreking van een jaar komt er in 2021 een nieuwe editie van Engie Dwars door Brugge. Een per dag en per uur beperkt aantal deelnemers zal op zaterdag 8 en zondag 9 mei een met pijlen aangeduid parcours door de historische Brugse binnenstad kunnen lopen .

De Brugse stadsloop, traditioneel op Moederdag, zou vorig jaar voor de 40ste keer plaatshebben, met een eerbetoon aan de overleden oprichter Rudy Vannieuwenhuyse. Zijn familie zou het startschot geven en onder andere Koen Naert was een van de vele bekende deelnemers.

Maar door de coronapandemie kon de Engie Dwars door Brugge in 2020 niet plaatshebben. Dit jaar komt er wel een nieuwe editie. Corona is nog niet weg uit de wereld en dus zal deze editie er iets anders uitzien dan in precoronatijden.

12 waves

Organisator Golazo zal op zaterdag 8 en zondag 9 mei een parcours van 6,5 km en een parcours van 14 km bepijlen in Brugge. Het aantal deelnemers wordt beperkt om alles coronaveilig te laten verlopen. Zo zullen, om voldoende afstand te garanderen, de lopers verspreid starten in 12 waves tussen 9 uur en 15 uur.

Per startwave worden slechts 150 lopers toegelaten. Dat betekent dus maximaal 1.800 lopers per dag. De finish sluit elke dag om 17 uur.

“We kregen de voorbije weken en maanden heel wat vragen van trouwe deelnemers en zijn dus blij dat we een heel weekend Dwars door Brugge kunnen organiseren”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

‘Mooi alternatief’

Ook burgemeester Dirk De fauw is tevreden dat er 8 en 9 mei dankzij een aangepast format door Brugge kan gelopen worden. “In 2020 gooide de coronacrisis roet in het eten en werd Dwars Door Brugge helaas afgelast. Als alternatief konden mensen deelnemen aan een virtuele loop.”

“Ook dit jaar stuurt corona de loopplannen in de war, maar toch proberen we de sportievelingen iets meer te bieden. De organisatie werkte een uitgepijlde looptocht uit die toch een zekere vorm van verbondenheid zal creëren.”

Schepen van Sport Franky Demon vult aan: “Het blijft in deze tijden o zo belangrijk om de mensen aan het bewegen te houden. En dan is deze uitgepijlde editie van Dwars Door Brugge een mooi alternatief. Op deze manier kunnen wij als Stad ook een zeker perspectief bieden, zodat er niet doelloos gelopen wordt, maar wel richting een hoopvolle toekomst.”

Vooraf online inschrijven

Start en aankomst van Engie Dwars door Brugge liggen op Domein Ter Groene Poorte in Sint-Michiels. De parcours zullen enkele van de mooiste plekjes van Brugge aandoen en zijn iets aangepast ten opzichte van andere jaren. Elke loper krijgt aan de finish een medaille. Ook tijdsopname met chip, een eindbevoorrading en een Brugse Zot zitten in het deelnamepakket.

Omwille van extra covid-19-maatregelen is het niet mogelijk om op 8 of 9 mei nog ter plaatse in te schrijven. De online-inschrijvingen sluiten één dag op voorhand af of nog eerder als alle startwaves reeds volzet zijn.

Dwars door Brugge maakt deel uit van de Engie Running Tour.

(ACR)

Meer info en inschrijvingen: www.engierunningtour.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.