Delfine Persoon wint zevende gouden bokshandschoen

De uitreiking van de gouden bokshandschoen vond vrijdagavond plaats in Brussel waar ook Jean-Pierre Coopman een prijs ontving voor zijn hele carrière.

De kampioene poseert trots met haar twee prijzen. © AC

Delfine Persoon uit Gits kreeg naast de gouden bokshandschoen, die ze voor het zevende jaar op rij won, ook een erkenning voor beste kamp. De Golden Gloves ceremonie, een prestigieuze gala-avond gesponsord door Jean-Claude Van Damme, had plaats in het Steinberger Hotel van Wiltcher in Brussel. De avond werd bijgewoond door de gewezen Franse acteur Jean-Paul Belmondo.

Delfine Persoon ontving naast de gouden bokshandschoen een tweede onderscheiding omdat ze werd beloond voor de strijd van het jaar. Op 1 juni, in New York, herinneren we haar heldhaftig in haar kamp tegen de Ierse Katie Taylor, waar de jury haar discutabel miniem als verliezer van de kamp aanwees. Alleen verslagen door die beslissing van de scheidsrechters kwam Delfine Persoon toen in de buurt van het gelijktijdig houden van de vier wereldbanden: WBC, WBA, IBF en WBO. De laureaten werden in Brussel gekozen door een jury van journalisten en experts.

Bij de mannen ging de titel van beste Belgische bokser naar Francesco Patera die het haalde voor onder andere Yves Ngabu uit Roeselare, Europees kampioen bij de cruisergewichten. Tenslotte werd ook Jean-Pierre Coopman geëerd voor zijn carrière. De 73-jarige bokser uit Ingelmunster werd Europees kampioen in 1977 na het verslaan van de Spanjaard José Manuel Urtain, in de vierde ronde. De Leeuw van Vlaanderen staat er nog meer om bekend voor zijn confrontatie met Mohamed Ali, in 1976 in Puerto Rico, in een WBA zwaargewicht wereldkampioenschap. Een historisch moment waarin de West-Vlaming in de vijfde ronde werd uitgeschakeld.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.