CrossCup Roeselare 2020 uitgesteld naar 21 maart 2021

Isaac Kimeli, Bashir Abdi en Soufiane Bouchikhi op kop in Roeselare in de manche van 2019. © belga
Wouter Vander Stricht

De Roeselaarse CrossCup-manche zal niet eind november plaatsvinden, maar zal op zondag 21 maart als finalewedstrijd van het regelmatigheidscriterium fungeren.

“Door de nieuwe coronamaatregelen en de waarschijnlijk stevige aanpassingen aan de sportprotocollen hebben we bij de CrossCup besloten om de start van ons seizoen uit te stellen. Het is geen prettig nieuws om mee te delen, vooral niet voor de atleten die zich specifiek aan het voorbereiden waren op onze eerste manches. Het voornaamste is echter nu dat we de gezondheid van de atleten en ons team kunnen garanderen. We werken met heel wat vrijwilligers van een respectabele leeftijd en willen absoluut vermijden dat er één van hen iets overkomt door het coronavirus,” aldus algemeen organisator Jos Van Roy.

Finale in Roeselare

Noël De Meyere, voorzitter van het Roeselaarse organisatiecomité, bevestigt het nieuws. “De wedstrijden Berlare, Mol en Roeselare zijn voorlopig geannuleerd. Het CrossCup-criterium start na Nieuwjaar op 24 januari in Hannuit. Daarna volgen de Vlaamse veldloopkampioenschappen in Diest en eind februari is er het Belgisch kampioenschap veldlopen in het park van Laken. Daarna volgt nog de wedstrijd rond het Zilvermeer in Mol op 7 maart 2021. De finale van de CrossCup vindt plaats op zondag 21 maart op en rond Schiervelde in Roeselare.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier