Celien Dewulf uit Jabbeke pakt brons op motorcrosswedstrijd in Everbeek

Celien Dewulf (Jabbeke) werd derde bij de dames. © Coghe
Redactie KW

De Motorcross Liefhebbers Bond was op 10 juni voor het eerst te gast in het Oost-Vlaamse Everbeek (Brakel), goed voor een zeer technisch aangelegd circuit met heel wat aangelegde hindernissen en springbergen. Met 350 piloten op de afspraak en een grote schare supporters was het opnieuw een geslaagde onderneming.

Jeffrey Dewulf uit Jabbeke was present en hij zorgde voor heel wat spanning. Na twee ietwat mislukte starts moest ‘de patron’ hard knokken om alsnog beide reeksen op zijn naam te schrijven bij de internationalen. Pas in de eindfase kon hij de aansluiting maken en zo mocht hij terecht juichen met een dubbele reeks- en eindzege bij de internationalen mx1.

Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel/Lichtervelde) mocht ook op het hoogste schavotje als winnaar bij de internationalen mx2. In beide reeksen kwam hij goed weg tussen de mx1-rijders met de zware motoren en kon hij zich handhaven op kop van de wedstrijd. In de eerste reeks klokte Wybo af op de derde plaats als eerste mx2-rijder. In de tweede heat zakte hij iets weg naar de zevende plaats algemeen aangezien hij fysiek wat tekort kwam wegens ziekte de week voordien. Toch pakte hij Wybo een dubbele reekszege en de eindzege.

Mattis Meersschout (Wingene) mocht mee op het podium van de internationalen mx2. Hij kwam als achtste onder de geblokte vlag in beide reeksen, telkens als tweede mx2.

Stanley Verstraete (Zerkegem) werd dubbel tweede bij de Inters Open B die ook hun reeksen betwisten samen met de A-rijders. Hij legde beslag op een dubbele 14de plaats. Greg Demeulemeester (Kerkhove) was na zeven weken inactiviteit door ziekte aan zijn heroptreden toe. Zaterdag pakte hij de eindzege en de bloemen bij de Pitbikes en op zondag haalde hij een dubbele 15de plek bij de internationalen als dubbele derde Inters B en derde in de eindstand.

Sunny Desintebin (Zonnebeke) heeft in beide reeksen bij de vierwielers alles uit de kast moeten halen voor een dubbele reekszege en voor de volle buit aan punten om het BK te kunnen halen. Telkens kwam hij goed weg in de top, maar moest hij het voorlopige meesterschap aanvaarden van een sterk rijdende Dorano Plevoets, die de kopstart genomen had. Pas in de eindfase van beide reeksen slaagde Sunny erin om de leiding en de dubbele reekszege te behalen. De bloemen bij de Quads A waren voor hem. Bert Bintein (Izegem) werd derde in totaal bij de Quads B. Hij werd als beste B afgevlagd in de eerste reeks en derde in de slotmanche.

Julie Vandevelde (Desselgem) was andermaal de beste dame die haar reeksen betwiste, samen met de heren Nieuwelingen B Open. In beide reeksen kwam Julie als tweede onder de geblokte vlag, na een strijd voor de reekszege, als beste bij de dames. Celien Dewulf (Jabbeke) werd derde bij de dames met de derde en de vierde plaats.

Dieter Debaets (Stasegem) werd eindwinnaar bij de nieuwelingen mx1. In de eerste reeks legde hij beslag op de derde plaats en hij schreef de tweede manche op zijn naam. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) was opnieuw dubbelwinnaar bij de masters. Een dubbele derde plaats was er voor Kristof Calus uit Heestert.

Emiel Soens (Zwevegem) kwam in de eerste reeks bij de beloften als derde onder de geblokte vlag en in de tweede reeks als winnaar. Hij was daarmee tweede in de eindstand. Aaron Spruytte (Kortemark) mocht na afloop naar de hulde als tweede bij de juniors mx2. Hij legde na twee knappe races beslag op de derde en tweede plaats. Karel Vanhaecke (Oostkamp) was goed bezig in die grote bende bij de juniors mx1. Hij kwam als vierde en derde over de finish, goed voor de derde podiumplaats.

Spanning te snijden bij de zijspannen

De driewielers waren talrijk opgekomen. Liefst 24 rijders streden voor punten in het BK. Voor aanvang van deze reeksen stonden Delmotte en Soetaert gelijk aan de leiding zodat de spanning te snijden was.

Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt-Deinze) waren heel sterk bezig en schreven de eerste reeks op hun naam. In de slotmanche hadden ze opnieuw een goede start als derde. Ze konden oprukken naar de leiding en kwamen als tweede onder de geblokte vlag. In de eindafrekening telden ze evenveel punten als Dylan Boussy-Dagwin Sabbe (Koekelare), maar Dierckens won met een betere totaaltijd van zeven seconden. Boussy werd tweede in de eerste reeks na een sterke remonte en schreef de tweede heat meesterlijk op zijn naam. Hij werd dus tweede in de eindstand A. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) mochten mee naar de hulde als derde in totaal in groep A. Ze legden na een minder goede start en sterke remontes beslag op de derde en vierde plaats. In de tussenstand van het BK nemen Delmotte-Verbrugghe alleen de leiding met zes punten voorsprong op Bert Soetaert (Oostrozebeke), die vierde werd in de eerste reeks en pech kende in de slotmanche. Hij moest met een lekke voorband de strijd staken en de race voorzichtig afmaken op de zevende plaats in groep A.

In groep B was de zege voor Sven Siongers-Joey Valcke (Wijgmaal-Oostrozebeke) met een dubbele reekszege. Ze kwamen als vijfde en vierde tussen de A-rijders over de finish. Kelly en Niki Debruyne (Oostrozebeke-Meulebeke) klokten af op een dubbele zesde plek, telkens als tweede B, en werden ook tweede in de eindstand. Daen Valcke-Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem) werden dubbel derde in groep B, op de zevende en achtste plaats bij aankomst tussen de A-rijders. Vooral hun tweede manche was sterk, met een remonte na oponthoud bij de start. Ze stootten steeds verder door na een helse race.

(GA)

Volgende afspraak op 16 juni met VJMO en op 17 juni met MCLB in Tielt. Het parcours ligt langs de Ringlaan, de ingang is via de Rijkegemkouterstraat. Organisatie: De Bangermannen, team Colleen Van Troys.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.