In S&R Olympia in Brugge hadden het voorbije weekend de provinciale zwemkampioenschappen plaats. Het zwembad is de thuishaven van de Koninklijke Brugse Zwemkring.

Olympiër Jasper Aerents zwom vier keer naar goud, op de 100 meter en 400 meter vrije slag, 50 meter rugslag en 50 meter vlinderslag. Heel wat jongere zwemmers van BZK verbeterden hun persoonlijke besttijd. In totaal waren dat 132 chrono's op 203. De grootste verbetering was voor Cesar Beulen (15-16 jaar) op de 200 meter schoolslag in 2:38'01''. Thijs Van Cleven (11-12 jaar) en Stephan Vanderschrick (15-16 jaar) bezorgden hun club respectievelijk zes en vijf keer goud.

COAST met meerdere keren goud voor Jonathan Ribbens, zeven in totaal en één keer zilver, volgde op het Provinciaal kampioenschap als tweede met 79 medailles. Ook Robbe Decoster, Abel Devos, Lieselotte Feys en Arnaud Dejonghe bezorgden die club enkele provinciale titels. De Irakese vluchteling Zaid Abdulhussain, die bij de club een onderkomen kreeg, zwom bij de 13-14-jarigen twee keer naar goud, op de 200 meter vrije slag en de 4x 50 meter vrije slag.

De Kortrijkse Zwem Kring (KZK) met onder andere eerste plaatsen voor Edith Mattens, Gillian Dewulf en Arno Lambrecht (19 jaar en ouder) werd derde op het PK met 50 podiumplaatsen. In een iets jongere leeftijdscategorie (15-16 jaar) waren er vijf provinciale titels voor Camille Bouden (ZB). De Roeselaarse Tine Borgonie (RZV) deed hetzelfde bij de 17-18-jarigen.

In S&R Olympia organiseert het provinciaal bestuur West-Vlaanderen VZF en Coast Swimming Team in het weekend van 12 en 13 november voor de eerste keer in onze provincie de Open Belgische Kampioenschappen Korte Baan.

(ACR)