Brugse roeiers Niels Van Zandweghe en Pierre De Loof 8ste en 14de op EK

Ruben Claeys en Pierre De Loof werden tweede in de C-finale.© Facebook Vlaamse Roeiliga
Ruben Claeys en Pierre De Loof werden tweede in de C-finale.© Facebook Vlaamse Roeiliga
Redactie KW

Op de Europese roeikampioenschappen in het Italiaanse Varese werd Niels Van Zandweghe in lichte skiff achtste. Pierre De Loof roeide samen met Ruben Claeys in dubbeltwee en eindigde in de C-finale als tweede.

Pierre De Loof (Koninklijke Roeivereniging Brugge) en Gentenaar Ruben Claeys grepen in het weekend eerder naast een ticket voor de halve finale, ondanks de op twee na snelste tijd. De Belgische dubbeltwee probeerde mee te roeien met de Roemenen, maar kwamen één seconde tekort om de Polen uit de halve finale te halen.

Het Brugs-Gents duo eindigde na die harde race in de derde snelste tijd van de twintig deelnemers. Met 6:28”45 hadden ze de drie andere herkansingsraces gewonnen, maar wat pech bij de loting zorgde ervoor dat ze zich moesten plaatsen voor een C-of D-finale. In die halve finales eindigden zij na Spanje als tweede en werden ze in de in de C-finale eveneens tweede na Noorwegen. De Loof-Claeys sloten zo het EK op een veertiende plaats af.

Wereldbeker in Luzern

Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) beëindigde zijn EK in lichte skiff op een achtste plaats. Hij werd zondagmorgen in de B-finale tweede na Slovakije.

Voor de 25-jarige Bruggeling moest het EK samen met zijn kompaan Tim Brys een voorbereiding vormen naar de Spelen toe, maar de Gentenaar werd de voorbije week ziek en zegde af. Eens hij voldoende is hersteld is het de bedoeling dat beiden nu trainen richting Tokio, met onder andere de Wereldbeker in Luzern als tussenstation.

Het wordt voor Van Zandweghe en Brys vooral hard trainen, zowel in België als in het Italiaanse Varese. Net voor de start van de Spelen gaan de Belgian Sharks twee weken op stage in de buurt van Tokio. Vijf dagen voordien mogen zij het Olympisch dorp binnen en om er op de baan te trainen. De Olympische Spelen in Tokio hebben plaats van 23 juli tot en met 8 augustus.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.