Brugse roeier Pierre De Loof grijpt naast ticket voor Tokio

© Vlaamse Roeiliga
© Vlaamse Roeiliga
Redactie KW

De Belgische dubbeltwee met Bruggeling Pierre De Loof en Gentenaar Ruben Claeys is er in Luzern niet in geslaagd de A-finale te behalen. Ze eindigden tijdens de Olympische kwalificatieregatta als vierde in hun halve finale.

Op de Olympische kwalificatieregatta in het Zwitserse Luzern is plaats een en twee in de A-finale goed voor deelname aan de Olympische Spelen. Pierre De Loof (Koninklijke Roeivereniging Brugge) en Ruben Claeys (KR Sport Gent) roeiden in hun halve finale de ganse race over een afstand van 2 kilometer op de vierde plaats. Op het einde konden ze met een goede sprint nog iets forceren, maar dat bleek niet voldoende. De Belgian Sharks eindigden als vierde in 6:40’49” of bijna vijftien seconden trager dan de dag voordien in de reeksen.

Claeys- De Loof moesten Spanje (6:37’56”), Servië (6:35’56”) en Tsjechië (6:34’36”) laten voorgaan. Chili en Estland eindigden respectievelijk op plaats 5 en 6. In de andere halve finale eindigde favoriet Rusland als eerste voor Australië en Italië.

Ons land had in Tokio in het roeien graag twee Belgische boten aan de start gezien. Alle aandacht zal nu moeten gaan naar de lichte dubbeltwee van Bruggeling Niels Van Zandweghe en Gentenaar Tim Brys. Want na De Loof en Claeys werd eerder ook al Ward Lemmelijn in Luzern uitgeschakeld in skiff. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.