Bruggeling Mathias Vosté vindt met Jumbo-Visma nieuw schaatsteam: “Mooie verrassing”

Mathias Vosté hier in actie. © Belga
Redactie KW

De Brugse schaatser Mathias Vosté heeft een contract voor twee jaar getekend bij Jumbo-Visma. De 29-jarige sprinter komt over van Team Novus. “Ik ben blij dat ik een van de gelukkigen ben die zo’n transfer kan maken”, vertelt hij. “Dit is een mooie verrassing. Als buitenlander is het niet gemakkelijk om in een commerciële ploeg terecht te komen. Zeker als je uit een schaatsland als België komt.”

Vosté heeft zijn overgang naar het Nederlandse schaatsteam mede te danken aan zijn prestaties in de tweede seizoenshelft. Hij scherpte zijn eigen nationale records op de 500 meter (34”92) en de 1.000 meter (1’07”46) aan en greep bij de zesde World Cup in Quebec net naast een podiumplaats op de 1.000 meter. Op het WK sprint in Inzell eindigde hij mede dankzij zijn twee plekken op de 1.000 meter als zevende in het eindklassement.

Opvallend is dat Vosté na de zomer van 2022 voordat hij naar het team Novus trok geen financiële steun meer kreeg van de Belgische Schaatsbond. Shorttrack Club Thialf, waar de Bruggeling actief en ook trainer is, begon toen een inzamelactie om voor hem de nodige financiën in te zamelen zodat hij aan belangrijke internationale wedstrijden kon deelnemen. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier