Brugge heeft nieuwe dartskampioenen

Nico Van Coillie kroonde zich vrijdag tot Brugs dartskampioen. (foto ACR)
Redactie KW

De leden van de Brugse Darts Federatie hebben vorige vrijdag het kampioenschap van Brugge betwist. De titel bij de dames ging naar Sabine De Clerck uit Sint-Kruis. De eindzege bij de mannen was voor Nico Van Coillie uit Oostkamp.

Het Brugs kampioenschap stond ook open voor dartsspelers van buiten Brugge, als ze maar lid waren van de Brugse Darts Federatie. Die had voor een locatie buiten de provinciehoofdstad gekozen: Oostcampus in Oostkamp. Er namen 75 mannen en 12 vrouwen deel.

“Ik had blijkbaar een goede dag”, zegt Nico Van Coillie (54). “Jammer dat ik mijn ploeggenoot Kurt Dumarey in de halve finale als tegenstander had. Ik was hem liever in de finale tegengekomen.”

Nico Van Coillie, een metaalarbeider uit Oostkamp, is aangesloten bij DC Dartsshop Brugge en maakte een kennis met darts in het café van zijn ouders, ‘t Pomptje in de Vizierstraat in Brugge. “In 2015 ben ik dan opnieuw begonnen. Ik woonde aan de kust, maar keerde terug naar Brugge en begon bij DC Vogelzang. Een jaar later maakte ik de overstap naar DC De Klokke in Koolkerke, de ploeg van Ferdie Boffel, waar ik nu nog altijd actief ben, in café Oud Stuyvenberge in Oostkamp.”

Nico speelde ook competitie in Menen, ging naar internationale tornooien en nam vorig jaar deel aan de VTM Darts Academy om mee te kunnen doen aan de Q-school. “Dat is echter niet gelukt. Ik heb mij nu, met de medewerking van mijn sponsor L-Style, ingeschreven voor een tornooi in Torhout en een in Oostcampus, van Patjes Mancave. In de eerste editie verloor ik de finale tegen Kurt Delahousse.”

Twee grote tornooien

In Brugge zijn twee grote darts-tornooien gepland. Op 6 en 7 juli organiseert SterkDarts de Belgium Darts Masters, in Sport Vlaanderen in Assebroek, waaraan zowel amateurs als profs kunnen deelnemen. Van 4 tot en met 6 oktober is er Cuesoul Bruges Belfry. Het internationaal WDF tornooi verhuist dit jaar van het Tempelhof in Sint-Pieters naar sporthal Ter Groene Poorte in Sint-Michiels. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier