Beste spelers ter wereld komen naar Knokke-Heist: Padellen om cryptomunten

repro DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Van 27 tot 29 augustus nemen de beste padelspelers ter wereld het op de courts van de Royal Zoute Tennis en Padelclub tegen elkaar op. Sponsor bit4you, het Belgische cryptocurrencyplatform, zorgt voor een wereldprimeur door de winnaars in cryptomunten te betalen.

Het minste wat je kan zeggen is dat padel een sport in pijlsnelle opmars is.

“Vorig jaar heeft padel in Spanje het tennis onttroond en is het de op één na populairste sport in het land geworden, met meer dan zes miljoen spelers. Die tendens wordt in heel Europa en Zuid-Amerika waargenomen. Ook in België kent de sport een exponentiële groei”, vertelt pr-man Gunther De Backer. “In 2015 waren er in ons land twee padelterreinen. Eind 2020 waren er dat al meer dan 1.000. Het officiële aantal beoefenaars is in die periode geëvolueerd naar meer dan 70.000.”

Tennis en squash

“De populariteit is te verklaren door het feit dat de sport gemakkelijker en minder veeleisend of beperkend is dan tennis. Padel is een teamsport en is spectaculair, familiaal, dynamisch, leuk, populair en toegankelijk voor alle leeftijden. Padel is een mix tussen tennis en squash, die de voordelen van beide sporten combineert. Scores worden berekend zoals bij tennis. Het grote verschil met tennis is dat er nog gespeeld kan worden nadat de ballen op het glas of de hekken zijn gestuiterd, zoals bij squash.”

Drie dagen

“Knokke-Heist heeft de eer om op 27, 28 en 29 augustus acht van de vijftien beste padelspelers en vier van de zes beste padelspeelsters ter wereld aan het werk te zien tijdens dit voor ons land unieke topevenement. Tekenen present: Miguel Lamperti, Miguel Yanguas, Paquito Navarro (nummer 1 van de wereld begin 2020), Martin Di Nenno, Franco Stupaczuk, Alejandro Ruiz, Marta Ortega, Marta Marrero (wereldkampioenen 2019), A. Sanchez en P. Josemaría (nummers 2 van de wereld).”

Ook Bekende Belgen

“Daarnaast zakken heel wat bekende sporters af naar Knokke-Heist om ook hun kans te wagen. Onder andere Sabine Appelmans, Elke Clijsters, Steve Darcis, Olivier Rochus, Filip Dewulf, Johan Van Hercke, Tom De Sutter en onze olympische sterren van het nationale hockeyteam.”

“De hoofdaffiches worden gespeeld op het central court, waarvoor speciale tribunes worden aangelegd om 11.000 toeschouwers over de drie dagen te verwelkomen. Het prijzengeld ten belope van 12.000 euro, dat matchen van zeer hoog niveau garandeert, zal door de sponsor bit4you uitbetaald worden in cryptomunten. Dankzij de enorme populariteit van padel vliegen de tickets de deur uit. Een zitje kost 32 euro en is verkrijgbaar via Ticketmaster.”

Info en tickets: https://www.knokkeworldpadel.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.