België wint World Cup Beachkorfbal in Blankenberge

Lobke Maene

200 spelers uit 11 verschillende landen namen dit weekend deel aan de World Cup Beachkorfbal. Het internationale toernooi vond plaats aan de O’Neill Beachclub in Blankenberge. Onze nationale ploeg, de Belgian Scorpions, konden hun ambitie waarmaken en behaalden goud.

In de 15 jaar dat er beachkorfbal gespeeld wordt, was het de eerste keer dat er een World Cup in ons land georganiseerd werd. De Belgische Korfbalbond hoopt zo korfbal in België, en meer bepaald in West-Vlaanderen, verder te doen groeien en nieuwe clubs op te richten.

De Belgian Scorpions is een jonge ploeg die nog maar twee jaar bestaat. Toch werd onze nationale driekleur met succes verdedigd door twee seniorenteams en twee U19-teams. Bij de senioren én de U19 werd de titel behaald. Vorig jaar keerden beide teams met brons terug van het EK in Nederland.

“België is samen met Nederland altijd één van de toonaangevende landen in de korfbalsport geweest. Toch waren er ook andere landen sterk op het toernooi, zoals Polen en Portugal. België kon de druk weerstaan en hield stand. De U19 won de finale van Nederland”, blikt een tevreden organisator Kevin Lauwers terug.

Ook Katrien Van Ryssel, Schepen van Sport Blankenberge is positief over het toernooi. “Korfbal is wereldwijd aan een opmars bezig. Jaar na jaar bouwen meer landen een professionele structuur en nationale ploeg uit. Wij zijn dan ook trots dat we in onze stad een World Cup Beachkorfbal organiseerden en dat we Blankenberge aan verschillende landen konden tonen.”

(LM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.