België trekt met Milanov naar EK atletiek voor teams in Noorse Sandnes

Philip Milanov neemt tussen 9 en 12 augustus deel aan het EK atletiek voor teams. De Brugse kogelstoter en discuswerper die in het verleden al zilver haalde op het wereldkampioenschap discuswerpen, wordt één van de drie blikvangers van het Belgische team. België komt uit in de Second League en neemt het op tegen landen als Portugal en Nederland.

© belga

De Belgische Atletiekfederatie (KBAB) heeft donderdag onder meer de Brugse Philip Milanov opgenomen in zijn selectie voor het EK atletiek voor teams in de First League, het tweede Europese niveau. Dat gaat van 9 tot 11 augustus door in het Noorse Sandnes. Bij afwezigheid van Nafi Thiam en de broers Borlée rekent de Belgische selectie voor topprestaties vooral op Philip Milanov (kogelstoten en discuswerpen), juniorenwereldkampioen Jonathan Sacoor (400m en 4x400m) en de recente Europese beloftenkampioene Paulien Couckuyt (400m horden).

Het EK voor teams is de vroegere Europa Cup voor landenteams. Uitzonderlijk zullen dit jaar de vijf – in plaats van drie – minst presterende teams degraderen naar de Second League (derde klasse). Enkel het best presterende team stijgt naar de Super League, het hoogste niveau. Milanov komt uit in het kogelstoten en discuswerpen. De tegenstanders voor de Belgische delegatie in Noorwegen zijn Wit-Rusland, Portugal, Hongarije, Roemenië, Ierland, Slovakije, Litouwen, Turkije en Nederland.

(belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.