https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Als Roeselare tegen Maaseik speelt, gebeurt er altijd wel iets

Op 11 mei 2019 groeide de titelstrijd tussen Knack Roeselare en Greenyard Maaseik uit tot een ware thriller. Voor het eerst in de geschiedenis kon de thuisploeg in de best of five geen enkele match winnen. (foto Belga)© BELGA
Op 11 mei 2019 groeide de titelstrijd tussen Knack Roeselare en Greenyard Maaseik uit tot een ware thriller. Voor het eerst in de geschiedenis kon de thuisploeg in de best of five geen enkele match winnen. (foto Belga)© BELGA
Redactie KW

Geen verrassingen in de halve finales van de Beker van België vorig weekend, dus krijgen we op zondag 21 februari de verwachte finale tussen Knack Roeselare en Greenyard Maaseik. Een affiche die steevast goed is voor een thriller. Wij rakelen er alvast vijf uit het verleden op om jullie aan op te warmen.

Een thriller om nooit te vergeten (11/5/2019)

Voor de eerste in ons rijtje hoeven we niet zover in de tijd terug te keren: naar de titelstrijd van het seizoen 2018-2019. Sinds 1995 worden de titels verdeeld tussen Knack Roeselare en Maaseik en ook dat seizoen is het één van de twee topfavorieten die het laken naar zich toe zal trekken.

Maar deze finale is er één die we ons nog lang zullen herinneren. Voor het eerst in de geschiedenis kon de thuisploeg geen enkele finalematch winnen en er was de hele affaire rond medical joker Tomas Rousseaux. Na heel wat heen-en-weergetrek met de federatie besloot Knack de Red Dragon toch maar niet op te stellen.

Je kon dus wel raden dat de zenuwen die elfde mei strak gespannen stonden. De spelers van Knack slaagden er wonderwel in om de hele hetze naast zich neer te leggen en wonnen de eerste twee sets. Maaseik leek verslagen, maar veerde weer recht en won de derde en vierde set. In de vijfde en allesbeslissende set ging Maaseik aanvankelijk door op zijn elan, maar Roeselare knokte terug tot 11-11. Zowat de hele zaal hoopte dat Roeselare op en over hun tegenstander zou gaan, maar de Limburgers hadden nog het meeste energie in de tank en beslechtten het pleit met 13-15. Geen twaalfde landstitel voor Knack Roeselare, maar wel een finale die de Belgische volleybalfans nooit zullen vergeten.

Roeselare verliest na marathon (26/10/2019)

Dat Roeselare en Maaseik de laatste jaren ontzettend aan elkaar gewaagd zijn, bleek een paar maanden later nog maar eens. De twee grootmachten waren hun thriller duidelijk niet vergeten en maakten er die dag een echte marathon van. Pas na tweeënhalf uur viel de wedstrijd in een beslissende plooi.

De match ging gelijk op, maar op de beslissende momenten toonde Maaseik zich telkens de betere. Ze wonnen de eerste twee sets met 31-29 en 25-23. De derde set wist Roeselare wel binnen te halen. Al werd dit opnieuw een hele nipte: 26-28. Ook in de vierde set gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Pas bij 20-18 verscheen er een tweepuntenkloof op het bord. Een kloof die Roeselare niet meer kon overbruggen. Knack ging nipt onderuit, maar niet zonder ervoor gevochten te hebben.

Knack kampioen na vijfsetter (5/5/2017)

Roeselare en Maaseik hebben er blijkbaar een gewoonte van gemaakt om het spannend te houden. Ook in 2017 werd de finale van de competitie een echte nagelbijter. Zowel Roeselare als Maaseik wonnen hun eerste thuismatch, maar in de derde wedstrijd toonde Roeselare zich de sterkste. In het hol van de leeuw boekten ze een 1-3-overwinning. Bij aanvang van het vierde duel had Roeselare dus niet alleen het mentale overwicht, maar ook het thuisvoordeel.

En in de eerste sets was dat er duidelijk aan te zien. Roeselare ging door op zijn elan van een paar dagen eerder en liep 2-0 uit. Maar dat zou te simpel geweest zijn en dus knokte Maaseik zich terug in de wedstrijd: 2-2, een vijfde set moest uitsluitsel geven. Daarin werd de spanning nog wat opgedreven. Het ging gelijk op tot Knack bij 15-14 een tweede matchbal kreeg en deze ook wist te verzilveren. De elfde titel uit de geschiedenis voor Roeselare en al de vijfde op rij.

Roeselare na straffe remonte (12/2/2017)

Dat het niet altijd tot een spannende vijfsetter hoeft te komen, bewees Roeselare begin 2017. Roeselare won gemakkelijk de eerste set, zette door in de tweede, wankelde even in de derde, maar sloeg al even snel keihard terug.

Roeselare begon het best aan de wedstrijd en sloeg halfweg de eerste set een beslissende kloof die ze niet meer uit handen gaven: 25-19. In de tweede set bood Maaseik al iets meer weerwerk, maar het was onvoldoende om Roeselare ongerust te maken. Pas in set drie keerde het spelbeeld: Maaseik was baas en liep plots acht punten uit! Maar met Roeselare ben je nooit klaar en onder impuls van een sterke Tuerlinckx knokten ze zich terug in de wedstrijd. En het was erop en erover! Na drie sets en een indrukwekkende remonte pakte Knack Roeselare zijn tiende beker.

Tiende titel voor West-Vlamingen (4/5/2016)

Een jaar eerder pakte Roeselare tegen Maaseik ook al zijn tiende landstitel. Ook toen waren de Limburgers niet opgewassen tegen het geweld van Knack Roeselare, dat de eerste twee wedstrijden van de beslissende play-offs al gewonnen had. Maaseik speelde dus met het mes op de keel, maar veel positieve energie kregen ze daar niet van. Integendeel, het pakte geen enkele set en moest toezien hoe Roeselare op hun veld een titelfeestje bouwde.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten