Alexandra Danneel hoopt op een olympisch ticket: “Werken aan mijn eerste snelle ronde en rust in hoofd vinden”

Alexandra Danneel hoopt zich in Dordrecht en Debrecen te kwalificeren voor Peking 2020. (foto ACR)
Redactie KW

Shorttrackster Alexandra Danneel nam vorig weekend in Nagoya in Japan deel aan de tweede olympische kwalificatiewedstrijd met het oog op de winterspelen in Peking in 2022.

Het ijs lag er minder snel bij dan de week voordien in Peking. Alexandra Danneel (Brugse Shorttrack Club), die afkomstig is uit Zandvoorde, maar met haar vriend en tevens shorttracker Rino Vanhooren in Hasselt verblijft, blikt met een dubbel gevoel terug op haar prestaties. Ze hoopte op één of meerdere afstanden top 32 te halen, wat goed zou zijn voor een individuele startplaats op de Spelen.

“Op de 1000 meter in China werd ik 33ste, net buiten de quotaplaatsen, en dat is frustrerend”, vindt Alexandra. “Anderzijds ga ik wel naar huis met twee nieuwe persoonlijke besttijden, op de 1.500 en de 1.000 meter. Het ging om ritten waarin we van in het begin niet meteen superhard gingen en ik nog inhaalmanoeuvres moest plaatsen. Er is dus nog marge en dat is zeker niet slecht.”

Eerste snelle ronde

“In Peking had ik wel last van de vervuilde lucht. Dit maakte de wedstrijd voor mij extra zwaar. In Nagoya verliep het stukken beter, dus hoop ik om in Debrecen en Dordrecht beter te doen. Ik moet vooral werken aan mijn eerste snelle ronde na de start, want die vond ik op mijn 500 meter nogal teleurstellend. Verder moet ik vooral rust in m’n hoofd vinden en ontspanning zoeken als ik schaats.” Op zich is er nog veel mogelijk, want enkel de beste drie wedstrijden van de vier worden meegeteld.

“Hoe ver ik nog van een kwalificatie sta, is moeilijk te zeggen door het complex puntensysteem dat gehanteerd wordt.”

Zowel in Peking als in Nagoya koos bondscoach Pieter Gysel in het gemengde team niet voor Alexandra, maar voor Tineke den Hulk. “Op zich geen verrassing. Hoewel ik een snellere start heb, kan Tineke beter overweg met de snelheid en de duw van Stijn Desmet in de tweede fase van de wedstrijd. Dat is cruciaal in mixed relay.”

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.