Alexander Doom krijgt voorkeur op Iguacel in 4x400m

Alexander Doom© BELGA
Alexander Doom© BELGA
Redactie KW

Alexander Doom start zondagavond voor de Belgian Tornados in baan 2 van de finale van de 4x400m op het EK indooratletiek in het Poolse Torun, zo bevestigde coach Jacques Borlée.

Doom krijgt zo de voorkeur op Christian Iguacel, die zich vrijdag nochtans als enige kon plaatsen voor de halve finales van de individuele 400m. Nadien volgen Jonathan en Dylan, Kevin Borlée is zoals verwacht de slotloper.

Aanvankelijk werd er een andere samenstelling verwacht. Na de loting van zaterdag zaten de Tornados immers in baan 1 en in die binnenbaan is er een snelle starter nodig om in de eerste dubbele baanronde de schade te beperken. Er werd dan ook gedacht om Jonathan Borlée te laten starten, maar het forfait van Polen deed Jacques Borlée nog van plan veranderen. Het Poolse kwartet kan in eigen land niet aantreden vanwege coronabesmettingen. Voor de Belgian Tornados betekent dat een serieuze concurrent die wegvalt. Polen is wereldrecordhouder sinds het WK van Birmingham in 2018 (3:01.77).

België is zondagavond (18u57) titelverdediger in het Poolse Torun. De Tornados schuiven door het Poolse forfait op van de eerste naar de tweede baan. Ze nemen het op tegen Groot-Brittannië (baan 3), Italië (baan 4), Nederland (baan 5) en Tsjechië (baan 6).

Het EK indoor is voor de Tornados al jarenlang een succesverhaal, sinds 2011 grepen ze slechts één keer naast eremetaal. Dat was in 2013 in het Zweedse Göteborg. De medailleteller staat intussen op vier, met naast twee keer goud (2019 en 2015), ook nog zilver (2017) en brons (2011).

Ook deze keer zijn ze favoriet voor het goud, al blijft de concurrentie ook na het wegvallen van Polen meer dan stevig.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.