Walter Damen: “Vier verzachtende omstandigheden voor Pierre Serry”

Redactie KW

Er zijn vier verzachtende omstandigheden voor Pierre Serry. Dat zegt Walter Damen, die samen met Kris Vincke de belangen van Pierre Serry verdedigt op het proces over de Kasteelmoord. Een proces dat gevoerd wordt voor correctionele rechtbank van Brugge.

“Ten eerste heeft hij volle bekentenissen afgelegd. Daardoor hebben we het licht in de duisternis kunnen zien in dit dossier”, aldus Damen. “Daarnaast is er de druk die dokter Gyselbrecht op Pierre Serry heeft uitgevoerd.”

Damen vroeg ook om rekening te houden met de leeftijd (67) van Serry en het feit dat Serry zijn spijt heeft uitgedrukt in dit dossier. “De straf die het openbaar ministerie vraagt voor Pierre Serry, staat in feite gelijk aan levenslang. 26 jaar plus terbeschikkingstelling is voor mensen als Renaud Hardy”, zo zei Damen, “Mensen die een gevaar vormen voor de maatschappij.”

Volgens Damen is de maximumstraf ook 20 jaar. Ten bewijze haalde hij daarvoor de problemen aan die zich stellen na het arrest van het Grondwettelijk Hof over de correctionalisering van assisenzaken. “We zitten met eenjuridisch gedrocht“, zo klonk het. “Je mag nooit gokken met een mensenleven”, zo zei Damen nog aan Els D’Hooghe, de voorzitter van de rechtbank.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.